V Praze se koná světový závod ve skateboardingu

04.07.2014 20:09

Skatepark na pražské Štvanici je od dnešního dne do neděle dějištěm jubilejního 20. ročníku soutěže Mystic SK8 Cup. Návštěvníci uvidí nejen nejlepší světové i domácí skatebordisty, ale také zcela novou podobu skateparku a řadu doprovodných programů. Akci podpořilo Hlavní město Praha grantem a záštitu poskytl 1. náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Vávra.

V Praze se koná světový závod ve skateboardingu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Mystic Sk8 Cup je především prvotřídní světový závod, ale není jen o skateboardingu. V posledních letech se stále více profiluje jako festival a patří k oblíbeným letním akcím v Praze, což každoročních deset tisíc diváků jen potvrzuje. Město na akci přispívá formou grantu a já osobně ji považuji za skvělou příležitost, jak spojit sportovní výkony a dobrou zábavu, a zároveň ukázat jednu z atraktivních stránek Prahy,“ uvedl 1. náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Vávra a popřál jezdcům hodně štěstí a divákům krásné zážitky.

Soutěžní program začíná dnes předkvalifikačními jízdami evropských skateboardistů, v sobotu jsou kvalifikace ve streetu a bowlu, finále se pojede v neděli stejně jako epická disciplína best trick, v níž jezdci předvádějí nejtěžší triky. Celkem je na Štvanici očekáváno na 150 skateboardistů z 25 zemí.

Skateboardingovou přehlídku doplní hudební vystoupení – mimo jiné amerických Dirty Fence, britských rockerů ze Skindred a českých Wohnoutů. Pohled na spojení skateboardingu a pop kultury nabídne výstava s názvem 'Love and Guts', připravena je volba Miss Mystic 2014 a další programy.

Kompletní informace o Excelent Mystic Sk8 Cup 2014 jsou na: http://excelentmysticsk8cup.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…