V Prostějově nezůstane jen u jedné venkovní posilovny

06.02.2016 7:29

Chystaná novinka, která podle reakcí na sociálních sítích potěšila veřejnost, nezůstane v počtu venkovních posiloven osamocena. Vedení města plánuje další tři.

V Prostějově nezůstane jen u jedné venkovní posilovny
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Jak už jsme informovali, Rada města Prostějova na svém posledním jednání odsouhlasila výstavbu první venkovní posilovny Street Workoutu v Prostějově. Vzniknout by měla v lokalitě sportovního areálu v ulici Kostelecká. Jak se ukazuje, rozhodně by nemělo zůstat jen u tohoto jednoho „centra“.

„Už čtyři roky o tom uvažujeme, bohužel záměr nebyl ani jednou dotačně podpořen, a proto nebyl realizován,“ uvedla na středeční tiskové konferenci s novináři náměstkyně primátorky Ivana Hemerková. Nezůstane ale jen u jedné posilovny. Pokud se osvědčí, stavět se budou další tři!

„Chceme co možná nejvíce podpořit nové, mladé sporty. Teď jde o pilotní projekt, který má návaznost v dalších třech posilovnách. Jedna by měla být ve Vrahovicích, druhá na sídlišti Svobody. O třetím místě zatím není rozhodnuto,“ doplnila Hemerková.

Popularita těchto sportů ve městech, kde již takové zázemí existuje, napovídá, že by se i v Prostějově při funkčním zázemí mohl počet jejich vyznavačů dále zvyšovat. Předpokládané náklady na první hřiště Street Workout by se měly pohybovat do půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.