V Prostějově se otevře nové odběrové místo

22.03.2020 21:16

Od pondělního rána začne v Prostějově fungovat odběrové místo pro pacienty s podezřením na koronavirus. Vzorky v něm budou odebírat pacientům s klinickými příznaky, které doporučí Krajská hygienická stanice nebo praktický lékař.

V Prostějově se otevře nové odběrové místo
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Pacienti během procedury nebudou muset vystoupit z auta. Sestry jim přímo ve voze provedou výtěr z nosohltanu, který následně vyšetří oddělení mikrobiologie Nemocnice Prostějov. „Tím vyloučíme jakýkoliv kontakt s dalšími osobami čekajícími na toto vyšetření,“ říká předsedkyně představenstva prostějovské nemocnice Marie Marsová. Zdravotnické zařízení na tuto práci vyčlení dvě zdravotní sestry a dvě administrativní pracovnice. Odběry potrvají denně od 7 do 14:30 hodin.

Pro ostatní pacienty, které bude přivážet vozidlo zdravotnické záchranné služby nebo se dostaví do nemocnice jiným způsobem, bude stále v provozu i pevné odběrové místo – akutní infekční ambulance v areálu nemocnice.

Nemocnice připravila tento typ odběrového místa především jako variantu omezující kontakt mezi indikovanými pacienty k omezení šíření infekce Covid-19. Odběrové místo u nemocnice vybudují prostějovští příslušníci armádní 601. skupiny speciálních sil. „Musím poděkovat prostějovské nemocnici v čele s Marií Marsovou, tak i armádě - společným úsilím se nám podařilo najít řešení. Obyvatelé Prostějova i okolních obcí to ocení,“ říká primátor František Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…