V Třebíči stoupá návštěvnost

14.09.2018 7:34

Příspěvková organizace Městské kulturní středisko Třebíč spravuje a provozuje v Třebíči městskou infrastrukturu cestovního ruchu. Návštěvnost těchto provozů v období leden až srpen 2018 stoupla v porovnání se stejným obdobím roku 2017 téměř o 10 procent.

V Třebíči stoupá návštěvnost
Foto: rep
Popisek: Třebíč

MKS provozuje historické objekty Zadní synagogy, Domu Seligmanna Bauera, městské věže, objektu Předzámčí včetně interaktivní expozici Cesty časem, provází i v bazilice sv. Prokopa. Zajišťuje též provoz technické památky – vodojemu na Strážné hoře, ledovny v zámeckém areálu i stereoskopu Kaiserpanorama v objektu Malovaného domu na Karlově náměstí.

Největší nápor turistů však odbavují tři třebíčská certifikovaná turistická informační centra – centrální IC v Národním domě na Karlově náměstí a dvě další, sídlící v sousedství památek UNESCO.

MKS také realizuje i stále populárnější nabídku prohlídkových okruhů po židovských památkách. V rámci tří až čtyřhodinových procházek navštíví skupiny zájemců s doprovodem průvodce Zadní synagogu, Dům Seligmanna Bauera, židovské město a hřbitov.

Celková návštěvnost všech vyjmenovaných provozů v období leden – srpen roku 2017 činila 98 560 osob, ve stejném období letošního roku se číslo zvýšilo na 108 273 osob, tj. o 9,8%. Návštěvnost však nestoupá rovnoměrně na všech provozech, největší nárůst počtu turistů zaznamenalo IC Bazilika, jehož služby využilo letos o cca 8 tisíc návštěvníků více. Naopak o necelý tisíc poklesl počet návštěvníků IC v Národním domě, což zřejmě souvisí se složitou dopravní situací v centru města.

Provoz památek a infocentrech zajišťuje 12 stálých pracovníků MKS a v současné sezóně i 25 brigádníků, převážně z řad třebíčských středoškolských i vysokoškolských studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

13:05 Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

V období od října 2018 do října 2023 probíhala realizace projektu Cesta Valdštejnských architektů. M…