V Uherském Hradišti se do vánoční pokladničky vybralo 17 tisíc

04.01.2016 13:02

Vánoční sbírka 2015, kterou už potřinácté v řadě pořádalo město Uherské Hradiště, vynesla druhou nejvyšší částku ve své historii - 17 tisíc korun. Výtěžek sbírky bude určen pro PETRKLÍČ, o.p.s, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi.

V Uherském Hradišti se do vánoční pokladničky vybralo 17 tisíc
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Vánoční sbírka probíhala v období adventu na Masarykově náměstí od rozsvícení vánočního stromu na Mikuláše až do 22. 12. 2015. Účel využití vybraných peněz nastínil radní František Elfmark:

„Výtěžek sbírky bude využitý na doplnění inventáře bytových jednotek a zakoupení zahradního sušáku, a pokud by nějaké peníze zbyly, bude zakoupeno další jízdní kolo k zapůjčování pro klientky. Každá darovaná koruna má svou cenu, protože se za ní skrývá něco víc, než jen hodnota peněz, děkujeme všem lidem, kteří přispěli, řekl radní Elfmark. Podle něj budou peníze předány zástupci azylového domu v nejbližších dnech.

Město Uherské Hradiště pořádá vánoční sbírku již od roku 2003. Výtěžek předchozí sbírky (2014) ve výši 13.454,- byl předán Základní a Mateřské škola speciální v Uherském Hradišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…