V sobotu se vypraví do historie Chomutova

10.09.2011 9:25

Rodinné zápolení po celý rok připravuje akce týkající se tradic nebo významných událostí. Ani září není výjimkou.

V sobotu se vypraví do historie Chomutova
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Pokud se v Chomutově otevírají památky, pak i naši soutěžící budou mít příležitost vypravit se do historie města, a to v areálu knihovny," představuje už desátou akci primátor města Jan Mareš. Prostory knihovny rozezní dobová hudba, soutěžící se setkají s Jiřím Popelem z Lobkovic a v krásném historickém komplexu budou plnit tematické úkoly.

„O historickou výpravu je mezi soutěžícími zájem, od minulého týdne se vydávají časové vstupenky, které jsou prakticky rozebrány," říká Marie Křenová z kanceláře primátora. Pro tento den bude vstup do areálu pouze z náměstí 1. máje. Začátek je ve tři hodiny odpoledne, poslední poutníci projdou potemnělým jezuitským areálem až po desáté hodině večerní. Všichni by si měli vzít s sebou k putování baterku, protože v areálu budou putovat temnými místy i odpoledne. Od 17 hodin zahraje soubor Solideo v atriu nebo při dešti v kostele sv. Ignáce gotickou, renesanční a barokní hudbu. Nad zdárným průběhem celé akce bude bdít historická chomutovská osobnost Jiří Popel z Lobkovic a samozřejmě zde děti potkají i maskota celé soutěže kozu Rózu.

V říjnu se chystá Drakiáda na ploché dráze a v souvislosti s touto akcí vyhlásila Róza soutěž ve sběru kaštanů. „Vítěz, který do Domu dětí a mládeže v Chomutově přinese nejvíce kaštanů, vyhraje mini notebook," říká Křenová. Kaštany se do Domečku mohou odevzdávat každý den až do 13. října od 8 do 18 hodin. Po Drakiádě dostanou kaštany zvířátka v zooparku.

Do Rodinného zápolení je přihlášeno už 484 rodinných týmů. Každé akce se účastní nejméně 100 rodin, což bývá 300 až 400 lidí. „Do letního geocachingu se zapojilo 89 hledajících rodin, které tak získaly soutěžní bonusový bod a díky tomu si nahradily některou z akcí, kde chyběly. Více rodin pak může jít do slosování o hlavní výhry," doplňuje primátor Mareš. V listopadu se soutěž přesune na zimní stadion a v prosinci bude losování celoroční soutěže. Do listopadu také mohou děti odevzdávat výkresy či literární díla na téma nejkrásnější zážitek s Rózou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…