V září půjdou děti ze Všemyslic do nové mateřské školy

16.03.2015 17:12

Hlavní investiční prioritou obce Všemyslice na Českobudějovicku je v letošním roce dokončení kompletní rekonstrukce a dostavba mateřské školy v místní části Neznašov, spolu s vybudováním nového dětského hřiště.

V září půjdou děti ze Všemyslic do nové mateřské školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Loni zahájenou stavební akci za více než pět miliónů korun pokryje obec z příspěvků od Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ. Do nových prostor by měla nastoupit bezmála čtyřicítka všemyslických dětí v září.

Dokumentaci k projektu snížení energetické náročnosti a přístavby Mateřské školy Neznašov připravila obec za pomoci příspěvku od Nadace ČEZ v roce 2014.

Dokončení stavby v témže roce ale zastavily problémy s dodavatelskou firmou. „Stavba je ve fázi realizace a její dokončení je spolu s novým Oranžovým hřištěm plánováno tak, aby děti mohly v září nastoupit již do kompletně zmodernizovaného a rozšířeného objektu doplněného i o toto zázemí. Zrekonstruovanou budovu MŠ by měl obepínat i nový chodník s odstavným stáním pro osobní vozidla,“ uvedl starosta Všemyslic Ing. Karel Tůma.

Starosta v této souvislosti připomněl, že v návaznosti na rozšíření kapacity mateřské školky dojde také k dílčím stavebním úpravám v místní základní škole, která musí počítat s navýšením počtu žáků. „Jedná se především o rekonstrukci a rozšíření veškerého, dnes již navíc zastaralého, sociálního zařízení tak, aby splňovalo hygienické normy a potažmo odpovídalo i počtu dětí ve škole,“ poznamenal starosta.

Všemyslice spolu s Neznašovem, svou největší místní částí, Slavěticemi, Všetčí a Bohunicemi, mají v současné době přibližně 1050 obyvatel. Vzhledem k možnostem individuální stavební výstavby lze očekávat, že jich zde v budoucnu bude přibývat.

„Bez pomoci temelínské elektrárny, Skupiny ČEZ a její Nadace, pouze se zdroji obecního rozpočtu, bychom se do projektu rekonstrukce, zateplení a přístavby mateřské školy, ani výstavby přilehlého dětského hřiště, vůbec pustit nemohli. Přitom pro budoucí rozvoj obce je školka a škola naprosto zásadní potřebou,“ poznamenal Tůma.

Mateřskou školou ovšem investiční záměry obce nekončí. „V nejbližší době se zahájí práce na zateplení objektu Obecního úřadu se společenským sálem v Neznašově a plánována je oprava dvou obecních komunikací. Realizace tohoto projektu (komunikace) je bezprostředně vázána na získání dotací, o něž jsme již požádali,“ doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…