Valašské Klobouky: Zájem o Seniortaxi roste, měsíčně už vozí stovku klientů

08.01.2019 21:22

Během půlročního zkušebního provozu se k využívání této dopravy registrovalo více než pět desítek klientů. Zájem veřejnosti od června postupně narůstal tak, že na podzim už vozidlo Seniortaxi přepravovalo měsíčně více než stovku uživatelů.

Valašské Klobouky: Zájem o Seniortaxi roste, měsíčně už vozí stovku klientů
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Od června uplynulého roku slouží valašskoklobouckým seniorům speciální služba Seniortaxi. Během půlročního zkušebního provozu se k využívání této dopravy registrovalo více než pět desítek klientů. Zájem veřejnosti od června postupně narůstal tak, že na podzim už vozidlo Seniortaxi přepravovalo měsíčně více než stovku uživatelů.

„Značný zájem o Seniortaxi potvrdil, že služba byla v našem městě skutečně potřebná. Uživatelé si nejčastěji přejí dopravu k lékařům, na úřady nebo k zajištění různých služeb. Cestu si objednávají vždy s minimálně jednodenním předstihem, což dispečerovi umožňuje také plánovat další jízdy a případně dohodnout spolucestování více pasažérů,“ sdělila starostka Eliška Olšáková. „Systém se osvědčil, a tak rada města prodloužila smlouvu o provozování služby na celý rok. Letos bude Seniortaxi ze strany města Valašské Klobouky dotováno částkou 360 tisíc korun,“ dodala.

Klientela Seniortaxi aktuálně činí 62 registrovaných uživatelů. „Největší zájem jsme zaznamenali v říjnu, kdy Seniortaxi vyjelo pro 122 klientů. Během podzimu pak dopravu využívalo okolo 100 pasažérů za měsíc,“ přiblížil Roman Petrůj, jednatel Valašskoklobouckých služeb. Jízdenka po městě přitom klienta vyjde na 20 korun, do místních částí je za jednu cestu účtováno 25 korun.

Noví zájemci o Seniortaxi mohou smlouvu uzavřít na Valašskoklobouckých službách nebo na odboru sociálních věcí městského úřadu. Přepravu si klienti objednávají na telefonu 774 565 215. Zde se také mohou obrátit v případě, že si nejsou jistí s tím, jak zařídit smlouvu o přepravě. S dispečerem se dohodnou na první jízdě a smlouvu uzavřou dodatečně s jeho asistencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…