Valašské Meziříčí: Dobrovolní hasiči cvičili na hrázi Juřinka II

11.04.2019 21:10

Cvičení jednotek sborů dobrovolných hasičů, které zorganizovalo město Valašské Meziříčí, proběhlo na hrázi Juřinka II. Kromě jednotky z Juřinky, která v případě povodní zajišťuje obsluhu hráze, se praktické zkoušky zúčastnili také hasiči z Podlesí, Hrachovce a Lhoty.

Valašské Meziříčí: Dobrovolní hasiči cvičili na hrázi Juřinka II
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„V rámci cvičení byla kontrolována těsnost a funkčnost zpětné klapy a vřetenového šoupěte v šachtě, která je umístěna v místě křížení zatrubněné části potoka a hráze. Pro prověření byla šachta a zatrubněná část potoka před šachtou opakovaně napouštěna vodou z řeky Bečvy,“ uvedl Václav Ondřej, referent krizového řízení a požární ochrany.

Při čerpání vody tak měly všechny zúčastněné jednotky možnost odzkoušet si přímo v terénu funkčnost své techniky, kalových a plovoucích čerpadel

„Mimo to jsou dobrovolní hasiči z Juřinky za účasti zástupce Povodí Moravy každoročně opakovaně seznamováni s manipulací na hrázi pro případ povodní dle schváleného manipulačního řádu,“ připomněl Ondřej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…