Valašské Meziříčí: Dobrovolníci z ADRY loni věnovali potřebným více než 8 tisíc hodin svého času

07.02.2019 17:57

Celkem 135 lidí se v loňském roce podílelo na dobrovolnických činnostech centra ADRA ve Valašském Meziříčí. Místní dobrovolnické centrum vzniklo již v roce 2005. V prvních letech se přitom zapojovalo zhruba 20-30 dobrovolníků. Místostarostka města Zdislava Odstrčilová tuto inciativu občanů vítá.

Valašské Meziříčí: Dobrovolníci z ADRY loni věnovali potřebným více než 8 tisíc hodin svého času
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Pod hlavičkou dobrovolnického centra ADRA Valašské Meziříčí působí také dobrovolníci z Rožnova pod Radhoštěm, Choryně a Valašské Bystřice. V loňském roce docházeli do 18 různých organizací. Dohromady odpracovali 8 515 dobrovolnických hodin. „To je vysoké číslo. Jedno z vůbec nejvyšších v rámci všech dobrovolnických center v republice,“ uvedla Naďa Šímová, vedoucí valašskomeziříčské ADRY.

Více než třetina dobrovolníků jsou senioři. Právě oni patří mezi ty, kteří pomáhají už celé roky. „Berou to jako nedílnou součást svého života. Samozřejmě každoročně řada lidí také dobrovolnictví ukončuje. Například proto, že odmaturují, změní priority, přestěhují se. Naštěstí se nám je téměř vždy podaří nahradit. Každoročně mezi sebou vítáme zhruba dvacítku nováčků,“ dodává Šímová.

Posláním dobrovolníků je snaha o zmírnění důsledků nemoci, stáří či postižení. Dobrovolnické centrum dlouhodobě spolupracuje se sociálními a zdravotnickými organizacemi. I proto město Valašské Meziříčí v letošním roce poskytlo ADŘE přímou podporu ve výši 188 450 korun.

„Město Valašské Meziříčí velice podporuje podobné aktivity a jsme rádi, že je můžeme podpořit i finančně. Bez aktivních lidí, kteří jsou ochotni dát něco ze sebe druhým, se společnost neobejde,“ myslí si místostarostka města Zdislava Odstrčilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…