Valašské Meziříčí: Je voda samozřejmostí? Odpoví Den Země

24.04.2019 7:35

V trochu netradičním termínu, ve čtvrtek 25. dubna, proběhne ve valašskomeziříčském parku u zámku Kinských oslava Dne Země. Účastníky čeká několik stanovišť, kde budou plnit zadané úkoly a hravou formou se dozví o negativních dopadech poškozování životního prostředí. Letos se akce bude tematicky zabývat vodou.

Valašské Meziříčí: Je voda samozřejmostí? Odpoví Den Země
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Den Země ve Valašském Meziříčí v letošním roce slaví své třicáté jubileum. Akce potrvá téměř celý den, v době od 8:00 do 16:00. Na organizaci spolupracuje řada institucí z města i okolí. „Lidé mohou dorazit kdykoli během dne, žádná část není uzavřena pro veřejnost například kvůli rezervaci pro školy. Každý dostane kartičku, do které bude mít za úkol sbírat razítka. Všechny složky, které se podílí na organizaci, budou mít na svém stanovišti připraven nějaký úkol týkající se vody,“ uvedla Lenka Bírešová ze Střediska Volného času Domeček, které patří mezi hlavní organizátory.

Program je určen převážně dětem, ale spoustu zajímavých informací se dozvědí i dospělí. „Málokdo z nich třeba asi ví, kolik vody je zapotřebí na výrobu jednoho bavlněného trička. K dispozici budou i zajímavá data o spotřebě vody nebo o hrozbě, kterou pro nás představuje sucho,“ dodala Bírešová.

V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá z venkovních prostor do SVČ Domeček. Den Země patří ve Valašském Meziříčí mezi hojně navštěvované akce. „Za hezkého počasí do parku vždy dorazí přes dva tisíce lidí. Pokud počasí nepřeje, do Domečku přichází téměř osm stovek účastníků,“ řekla Bírešová.

Den Země patří celosvětově mezi největší svátky, které nesouvisí s vírou. Každoročně se k němu připojuje více než miliarda lidí. Slaví se vždy 22. dubna, tedy v den, na který letos připadá Velikonoční pondělí. Organizátoři z Valašského Meziříčí proto oslavu přesunuli o tři dny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…