Valašské Meziříčí: Kulatý stůl rozebral úskalí stárnutí populace

28.04.2019 11:40

Ve středu 17. dubna se stalo Valašské Meziříčí alespoň na chvíli krajským centrem politiky stárnutí. Konal se zde kulatý stůl na téma „Stárneme ve zdraví“, který ve spolupráci s městem zorganizovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí (MSPV). Jednání se uskutečnilo v rámci projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň.

Valašské Meziříčí: Kulatý stůl rozebral úskalí stárnutí populace
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„O uspořádání kulatého stolu jsme jednali již před několika měsíci. Výběr místa není úplně náhodný, protože město Valašské Meziříčí má jako jediné ve Zlínském kraji zpracovánu koncepci zabývající se přípravou na stárnutí. Vzhledem k demografickému vývoji je to velmi aktuální otázka,“ uvedla Zuzana Gašková, krajská koordinátorka projektu.

Na besedu byli přizvání zástupci nejen z valašskomeziříčské radnice a MPSV, ale také Národní sítě podpory zdraví, Záchranné zdravotnické služby, poskytovatelů sociálních služeb, univerzity třetího věku, bezpečnostních složek, či samotní senioři.

„Mít v ruce koncepci je jedna věc, podnikat konkrétní kroky k jejímu plnění druhá.  Tento kulatý stůl nám má ukázat, co bychom mohli dělat dále a kam se posunout. Populace stárne a společnost na to zatím téměř nereaguje,“ upozornila místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Zasedání mělo na programu několik témat, např. krajskou rodinnou politiku, městskou politiku zdravého stárnutí, preventivní činnost městské policie ve vztahu k seniorům, celoživotní vzdělávání a řadu dalších. „Výstupy z dnešního kulatého stolu poputují na MPSV,“ dodala Gašková.

Podle místostarostky nešlo o poslední akci tohoto typu ve Valašském Meziříčí. „Plánujeme i další kulatý stůl, ale témata zatím prozradit nemohu. Stále se vyjasňují,“ sdělila Odstrčilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …