Valašské Meziříčí: Město chce vybudovat nový chodník na ulici Záhumení

15.09.2018 10:41

Valašské Meziříčí uvažuje o vybudování nového chodníku na ulici Záhumení, což by z důvodu šířkových poměrů vedlo ke zjednosměrnění této komunikace. Změna organizace dopravy by tak zajistila bezpečný přístup dětí na dopravní hřiště i chodců k významným zaměstnavatelům.

Valašské Meziříčí: Město chce vybudovat nový chodník na ulici Záhumení
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

 

Žádost o zjednosměrnění ulice Záhumení obdrželo město od občanů, kteří v této lokalitě bydlí. „Svolali jsme místní šetření za přítomnosti zástupce dopravního inspektorátu Policie ČR, dotčených orgánů městského úřadu i jednatele společnosti ESAS AUTO s. r. o. a dohodli se, že ulice Záhumení bude zjednosměrněna. Toto lze realizovat ale až po vybudování nového bezpečného chodníku, který bude propojen i s pěšími komunikacemi z ulice Krásenská,“ vysvětlil starosta města Robert Stržínek.

Město nyní nechá vypracovat studii, která bude sloužit jako podklad pro majetkoprávní vypořádání pozemků a předběžné stanovisko Policie ČR k navrženému zjednosměrnění ulice Záhumení. „Na základě těchto poznatků se bude dále pokračovat s projektovou dokumentací  pro územní rozhodnutí a stavební povolení,“ doplnil starosta.

Pokud vše půjde podle plánu, chodník by se mohl začít budovat v roce 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.