Valašské Meziříčí: Město opraví šatny v areálu tenisových kurtů

01.05.2020 12:41

Městský tenisový areál letos výrazně prohlédne. Jeho uživatel - Tenisový klub Deza Valašské Meziříčí, z. s. (dále TK Deza) zde totiž s finanční podporou města dokončuje stavbu nové tenisové haly. Tu navíc doplní kompletní rekonstrukce jednopodlažní budovy „letních“ šaten s náklady téměř 2,4 milionu Kč bez DPH.

Valašské Meziříčí: Město opraví šatny v areálu tenisových kurtů
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Loni se tenisovému klubu podařilo uspět se žádostí o dotaci na výstavbu moderní tenisové haly za necelých 29 milionů. Dotace přitom činí bezmála 18,8 milionu, město Valašské Meziříčí podpořilo výstavbu částkou 4 miliony a zbývajících cirka 6,2 milionu Kč uhradila místní společnost Deza, a. s. „Moderní tenisová hala o rozměrech 37x53 metrů konečně umožní pořádat ve Valašském Meziříčí soutěže vyšších kategorií a pomůže nejen místním tenistům v dalším rozvoji. Dokončení stavby je plánováno v průběhu května,“ přiblížil starosta Robert Stržínek.

Nová hala tak doplní 12 venkovních tenisových kurtů, jejichž součástí jsou také tzv. letní šatny pro hráče a rozhodčí. Objekt je už ale v nevyhovujícím stavu a potřebuje rekonstrukci. „Dle projektové dokumentace, kterou nechal zpracovat TK Deza, činí náklady na celkovou rekonstrukci téměř 2,4 milionu korun bez DPH. Vzhledem k tomu, že jsou šatny ve vlastnictví města a vedle uživatelů venkovních kurtů, mají sloužit také nové tenisové hale, rozhodli se radní rekonstrukci podpořit z rozpočtu města,“ pokračoval starosta.

Město Valašské Meziříčí tak nyní připravuje soutěž na dodavatele stavby. „Během rekonstrukce dojde mimo jiné k opravě čtyř šaten včetně navazujících koupelen, sociálních zařízení pro muže a ženy, výměně vodovodu, elektroinstalace, úpravě vytápěcího systému a také k výměně oken a dveří. Tenisový klub pak deklaroval, že je připraven pro zrekonstruované prostory zajistit nové šatní skříňky a další vybavení. Pokud půjde vše dle plánu, mohla by být rekonstrukce dokončena v polovině léta,“ doplnila Alena Schattke, vedoucí odboru majetkové správy radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…