Valašské Meziříčí: Město se pustilo do opravy chodníku v Podlesí

30.09.2018 14:52

Do opravy chodníku v místní části Podlesí podél silnice III/05722 se v těchto dnech pustilo město Valašské Meziříčí. Využije při tom dotační peníze. Chodník v celkové délce přibližně 750 metrů by měl být hotový 30. listopadu.

Valašské Meziříčí: Město se pustilo do opravy chodníku v Podlesí
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Jedná se o opravu stávajícího chodníku v Podlesí v úseku od Drážek, tedy silnice I/57, směrem na Velkou Lhotu po odbočku k bývalému Družstvu. Rekonstrukce bude spočívat v kompletní výměně obrubníků a dlažby včetně konstrukčních vrstev chodníku. Pěší komunikace bude provedena ze zámkové dlažby v bezbariérové úpravě s prvky pro nevidomé. Součástí rekonstrukce je také místo pro přecházení, včetně nasvětlení,“ popsal realizaci starosta města Robert Stržínek.

Celkové náklady činí více než 6 milionů korun včetně DPH. Odhadovaná výše příspěvku z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury je 4,2 milionu korun. Zbývající částka bude uvolněna z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …