Valašské Meziříčí: Nemocnice investovala do vybavení už přes dvě stě milionů

27.07.2020 7:35

Nemocnice překročila významný milník 200milionovou hranicí do investic, putujících do modernizace vybavení, zkvalitnění služeb pro pacienty i podmínek k práci zdravotníků, a to od roku 2004, kdy se stala členem skupiny AGEL. I v letošním roce hodlá valašskomeziříčská nemocnice investovat do obnovy zdravotnické techniky, a to v souhrnné výši devíti milionů korun. I letos hodlá investovat do obnovy zdravotnické techniky v souhrnné výši devíti milionů korun.

Valašské Meziříčí: Nemocnice investovala do vybavení už přes dvě stě milionů
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Za posledních šestnáct let nemocnice proinvestovala konkrétně více než 204 milionů korun. K nejvýznamnějším akcím loňského roku patřilo pořízení moderního výpočetního tomografu (CT). „Nemocnice každoročně vynakládá nemalé částky na obnovu zdravotnické techniky a koupě nového CT přístroje je doposud největší investicí do zdravotnické techniky. Jeho pořízení rozšířilo spektrum diagnostických výkonů. Zrychlila a zkvalitnila se prováděná vyšetření, z čehož profitují pacienti ze spádové oblasti naší nemocnice,“ říká předseda představenstva MUDr. Milan Leckéši s tím, že k dalším významným investičním akcím patřilo zřízení evakuačního výtahu, vybavení stravovacího provozu, výstavba heliportu, zřízení parkoviště či rekonstrukce oddělení klinické biochemie. Značná část investičních nákladů byla vynaložena na obnovu zdravotnických přístrojů a technologií, v míře nemalé i pro zlepšení „hotelového prostředí“ pacientů a zázemí pro zaměstnance.

Nemocnice aktuálně pokračuje v přípravách na vybudování nového pracoviště magnetické rezonance a v nejbližší době zahájí vlastní stavební úpravy. Na přelomu letošního a nového roku pak plánuje vlastní spuštění provozu pracoviště magnetické rezonance, jež doplní spektrum vyšetřovacích metod. „Pořízení magnetické rezonance se stane absolutně největší investicí do zdravotnické techniky od doby provozování nemocnice skupinou AGEL,“ uzavírá MUDr. Milan Leckéši.

V letošním roce má nemocnice v plánu investovat do obnovy zdravotnické techniky v souhrnné výši devět milionů korun. V plánu je nákup parních sterilizátorů, operačního stolu, pojízdného rentgenu nebo techniky pro gastroenterologii.

Nemocnice Valašské Meziříčí je regionální zdravotnické zařízení, poskytující zdravotní péči občanům v základních medicínských oborech. Hlavními nosnými programy jsou v současnosti porodnictví a úrazová a obecná chirurgie. Dalším záměrem nemocnice je rozšiřovat nosné programy, směřované na preventivně-diagnostickou zdravotní péči, speciálně zaměřenou na seniory v souvislosti se stárnutím populace v rámci interních oborů, ale i následné zdravotní a ošetřovatelské péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…