Valašské Meziříčí: Nový dotační program podpoří sportovní kempy

05.01.2022 12:09 | Tisková zpráva

Rozšířit nabídku letního vyžití pro děti a mládež, zejména pak zdravého pohybu, takový je cíl valašskomeziříčské radnice. Město proto letos vypsalo nový dotační podprogram – Sportovní kempy, na který vyčlenilo 100 tisíc Kč.

Valašské Meziříčí: Nový dotační program podpoří sportovní kempy
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Koronavirus nás všechny na dlouhou dobu uzavřel doma, čímž nejvíc utrpěly zejména děti, kterým chyběl nejen sociální kontakt s vrstevníky, ale hlavně zdravý pohyb na čerstvém vzduchu. Proto jsme se rozhodli dotační program města s názvem Sport a volný čas pro rok 2022 rozšířit o nový podprogram zaměřený na sportovní kempy,“ vysvětlila místostarostka Zdislava Odstrčilová. Novinka tak doplní již známé dotační podprogramy Sportovní a volnočasové aktivity, Reprezentace, Děti a mládež a Senioři. Město má na Sportovní kempy v rozpočtu vyčleněnu částku 100 tisíc Kč. „Maximální výše dotace pro jeden kemp pak může činit 10 tisíc korun. Naším cílem je nejen rozšířit nabídku letních sportovních kempů v červenci a srpnu, ale zejména zajistit smysluplné a aktivní trávení volného času dětí a mládeže. Zároveň věříme, že tak pomůžeme i pracujícím rodičům s hledáním vyžití pro jejich ratolesti,“ je přesvědčena místostarostka Odstrčilová.

Dotační podprogram Sportovní kempy je určen zejména oddílům a klubům, které má podpořit v pořádání letních sportovních a pohybových kempů. Více informací pro žadatele o podporu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …