Valašské Meziříčí: Ve městě se probíraly základy dluhové problematiky

16.06.2019 16:34

Pro začátečníky v dluhové problematice z Valašského Meziříčí a Vsetína byl určen seminář Agentury pro sociální začleňování, který na meziříčské radnici proběhl ve čtvrtek 13. června. Největší podíl účastníků měli zástupci poskytovatelů sociálních služeb.

Valašské Meziříčí: Ve městě se probíraly základy dluhové problematiky
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Důvodem pro uspořádání semináře je novela insolvenčního zákona. „Napřed ale budeme hovořit o tom, co předchází vzniku dluhu, jak vypadá jeho vymáhání a exekuce. Řešením pro mnohé může být právě insolvence,“ vysvětlil Petr Šeda, expert na dluhovou problematiku z Agentury pro sociální začleňování.

Semináře se zúčastnili pracovníci v sociálních službách, ale také preventisté kriminality. „Informace se snažíme dostat mezi ty, kteří jsou v přímém kontaktu s cílovou skupinou,“ dodal Šeda s tím, že přehled o problematice nemusí mít jen dluhoví poradci.

V České republice je momentálně okolo 114 tisíc lidí v insolvenci. Naproti tomu je téměř milion obyvatel zatíženo exekucí. „Novela insolvenčního zákona přinesla mnoho změn, stala se pro dlužníky přístupnější, zároveň na ně klade náročné požadavky pro úspěšné oddlužení. Před vstupem do insolvence je vždy třeba důkladně probrat klientovu životní situaci a zjistit, jestli je právě pro něj insolvence vhodným řešením,“ upozornil expert.

Seminář se na valašskomeziříčské radnici uskutečnil v rámci projektu „Systémové zajištění sociálního začleňování“, který je podpořen z Evropského sociálního fondu. Města Valašské Meziříčí a Vsetín jsou v jeho rámci sdruženy v tzv. dluhové platformě, která se pravidelně schází čtyřikrát ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…