Valašské Meziříčí: Ve školách je rušno i v létě. Město opravuje školy za několik milionů

09.08.2017 17:31

Stovky dětí valašskomeziříčských základních i mateřských škol se po prázdninách vrátí do krásnějšího prostředí. Město se pustilo do masivních oprav a rekonstrukcí základek i mateřských škol, které jen za letní měsíce spolykají okolo šesti milionů. Pracuje se hned na sedmi budovách.

Valašské Meziříčí: Ve školách je rušno i v létě. Město opravuje školy za několik milionů
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Největší investiční akce se týká základní školy Vyhlídka, kde byla nutná rekonstrukce otopného systému. Rekonstrukce by měla umožnit nezávislou regulaci celého areálu školy pomocí nového řídící systému. Ten by měl zároveň umožnit lepší vytápění i problematické vestavby církevní základní školy Salvator, kde trvale dochází v zimních měsících k nedostatečného vytápění jednotlivých tříd,“ vysvětlila místostarostka Yvona Wojaczková, která má školství ve své gesci. Náklady na zmíněnou akci se vyšplhaly na skoro na 1,3 milionu korun. „Opravy školních budov jsou jednou z našich priorit,“ dodala místostarostka.

V objektu školy Křižná se opravuje podlaha ve školní jídelně. „Stávající podlaha již nevyhovovala z hlediska hygieny. Nechali jsme odstranit původní vrstvy podlahy, vyspravit podklad a položit nový povrch z kvalitní podlahové krytiny Tarkett,“ uvedl referent odboru majetkové správy Pavel Vanduch, který má opravy školních budov ve městě na starosti. Podlahy si vyžádají investici přes 900 tisíc korun. Na škole také probíhá oprava ležaté kanalizace za zhruba 120 tisíc korun.

Do základní školy Masarykova město letos investuje okolo 600 tisíc korun. Probíhá tam výměna osvětlení. Jedná se už o třetí etapu, která navazuje na předchozí fáze realizované v minulém roce.
Investice míří i do školek.

I do mateřských škol se tak i letos na prázdniny nastěhovali řemeslníci. Například mateřská škola Seifertova vstoupí do nového školního roku s opravenou prádelnou, jejíž rekonstrukce vyjde město na skoro 500 tisíc.

Také děti z mateřské školy Vyhlídka se mohou těšit do „nového“. Do konce srpna bude dokončena rozsáhlá rekonstrukce čtyř výdejen jídla a rekonstrukce dvou výtahů, které slouží pro přepravu stravy z centrální jídelny do jednotlivých výdejen v patře. Město na opravy uvolnilo přibližně 950 tisíc korun.

Do mateřské školy Štěpánov v tomto roce město investuje okolo 630 tisíc korun. Aktuálně tam probíhá rekonstrukce výdejny jídel v horní budově školy, kde se vydává strava do jednotlivých tříd. V rámci rekonstrukce budou provedeny nové obklady, dlažby, rozvody včetně nového vnitřního vybavení vestavěným nábytkem. Mateřská škola dostane také nové oplocení. „Rekonstrukce se týká opravy zděného oplocení nacházející se na jižní straně areálu školky. Cihelné tvarovky budou vyměněny za plotovou výplň z plastu s imitací dřevěných latěk, které jsou odolné proti povětrnostním podmínkám. Stávající cihelné tvarovky byly již poškozeny, nebo zcela chyběly,“ popsal opravu Pavel Vanduch. 

Město ještě nechá letos opravit stávající příjezdovou cestu do areálu mateřské školy Hrachovec. Ta bude vyložena zámkovou dlažbou tak, aby navazovala na již provedené zpevněné plochy ze zámkové dlažby. Ve školách a školkách probíhají další drobné opravy podlah, topných zařízení, malířské práce a jiné běžné opravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…