Vánoční strom pro Pelhřimov pokácí v úterý

23.11.2015 9:16

Dvanáct metrů vysoký smrk bude zdobit od úterý 24. listopadu Masarykovo náměstí v Pelhřimově. S kácením vánočního stromu začnou pracovníci technických služeb zítra v 7 hodin v Údolní ulici v Pelhřimově.

Vánoční strom pro Pelhřimov pokácí v úterý
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Převoz na náměstí je plánován mezi 8 až 9 hodinou ranní. Smrk omorika byl vybrán jako nejvhodnější z pěti stromů. Slavnostní rozsvícení významného symbolu Vánoc se uskuteční v neděli 29. listopadu, kdy v 17 hodin vystoupí pěvecké sbory ZUŠ Pelhřimov. Poté pronesou sváteční slova starosta města František Kučera a pelhřimovský vikář Jaromír Stehlík. Následně dojde k hlasitému odpočítávání rozsvícení stromu pelhřimovskými prvňáčky a společné zvonění. Zvonky si může přinést každý a tím se zapojit do oblíbeného zvonění. Strom historické centrum Pelhřimova rozzáří přesně v 17.30 hodin. O patnáct minut později vystoupí Hudební Duo Melody Girls ZUŠ a pěvecké Trio Single Dolls ZUŠ.

Výzdoba města

Technické služby města Pelhřimova začaly s vánoční výzdobou města Pelhřimova již na začátku listopadu a budou pokračovat ještě tento týden do začátku adventu.
Obyvatelé a návštěvníci města se mohou těšit na řadu novinek, kdy byly nakoupeny nové ozdoby a světelné efekty na výzdobu vánočního stromu, nově budou ozdobeny sakury u Jihlavské brány a byl zakoupen velký anděl, který bude umístěn na Karlově náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …