Varnsdorf: Radnice podporuje zřízení stanoviště zdravotnické záchranné služby

08.06.2020 18:46

Řada obyvatel města usiluje o zřízení výjezdové základny záchranné zdravotnické služby ve Varnsdorfu. Město jejich kroky podporuje, samo vzneslo dotaz na hejtmana Ústeckého kraje.

Varnsdorf: Radnice podporuje zřízení stanoviště zdravotnické záchranné služby
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Šluknovský výběžek disponuje třemi základnami záchranné služby – v České Kamenici, Rumburku a ve Velkém Šenově. Obyvatelé by ji rádi měli i ve Varnsdorfu. „V průběhu koronavirové epidemie jsme zaznamenali větší počet žádostí občanů na prověření možnosti umístění výjezdové posádky zdravotní záchranné služby v našem městě,“ řekl místostarosta Jiří Sucharda.

Otázku na možné umístění výjezdové posádky záchranné zdravotnické služby pokládá město prakticky na každém jednání bezpečnostní rady města, která zasedá dvakrát ročně. Ve čtvrtek 21. května 2020 zaslal místostarosta Jiří Sucharda dopis hejtmanovi Ústeckého kraje, ve kterém ho ujišťuje, že na umístění posádky ve Varnsdorfu má radnice zájem a je připravena spolupracovat. Dopis dostali v kopii i náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Stanislav Rybák a vedoucí Odboru zdravotnictví Ústeckého kraje Petr Severa.

„Ústecký kraj v současné době neplánuje rozšíření počtu výjezdových základen na území kraje, ani v okrese Děčín,“ zaznělo v odpovědi vedoucího Odboru zdravotnictví Petra Severy.

I přesto zastupitelstvo města Varnsdorf na svém posledním zasedání pověřilo starostu Rolanda Sollocha k dalším jednáním ve věci zřízení výjezdové stanice ZZS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …