Varnsdorf: Tobogán v plaveckém bazénu dostane novou dojezdovou vanu z nerezu

01.08.2020 19:02

V plaveckém bazénu dochází po deseti letech k modernizaci dojezdové vany u tobogánu. Původní laminátovou nahradí nerezová. Bazény jsou veřejnosti přístupné i nadále.

Varnsdorf: Tobogán v plaveckém bazénu dostane novou dojezdovou vanu z nerezu
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Plavecký bazén ve Varnsdorfu byl uveden do provozu v roce 1994. Kompletní rekonstrukcí a modernizací prošel o šestnáct let později. V té době byla součástí stavebních prací i přístavba, do které byly umístěny dvě vířivky a točité schodiště na devadesát pět metrů dlouhý tobogán s dojezdovou vanou.

Nyní, po deseti letech, prochází rekonstrukcí dojezdová vana tobogánu. Stávající laminátová bude nahrazena nerezovou. Důvodem výměny je nevyhovující technický stav vany, která velmi výrazně propouští ve spojích jednotlivých dílů vodu a jejich utěsnění je bez větších stavebních zásahů prakticky nemožné.

Instalací nové nerezové dojezdové vany tobogánu, která je kompletně svařovaná na místě, bude zajištěna celistvost konstrukce.

Stavební práce vyjdou město na jeden milion korun bez DPH. Hotovo by mělo být během srpna. Plavecké bazény jsou v provozu bez omezení.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …