Včelaři ze Sokolovska představovali svou práci

22.10.2018 6:32

… i med má svůj příběh. Toto motto provázelo letošní Medový den, který proběhl v prostorách MDK Sokolov. Včelaři okresu Sokolov se sešli již počtvrté, aby představili návštěvníkům fascinující svět včel a včelařství jako takového.

Včelaři ze Sokolovska představovali svou práci
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Kromě možnosti koupě medu a dalších včelích produktů měli dorazivší možnost seznámit se s životem včel na velkoplošných panelech, prohlédnout si včelařské pomůcky a vybavení, hledat královnu v živém úlu přes skleněnou stěnu nebo si vyrobit vlastní svíčku z vosku. I toho se zhostil místostarosta Karel Jakobec, který se netajil tím, že s touto činností má už zkušenosti.

Na své si přišli i včelařští začátečníci, kterých se ujali dlouholetí včelaři a funkcionáři svazu včelařů a dávali jim cenné rady. V neposlední řadě měla akce výukový ráz pro děti z mateřských škol, které s panem včelařem absolvovaly přednášku a zúčastnily se výtvarné soutěže.

A jaký že je příběh medu? Sklenice medu je kronikou krajiny, kde jej pilné včelky vyrobily. V jeho barvě, chuti a složení je zapsáno počasí, poloha, fauna i zásahy do přírody v místě kde vznikl. V neposlední řadě se v něm odráží i láska včelaře ke své práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…