Ve Frýdlantu se v neděli slavily narozeniny Albrechta z Valdštejna

25.09.2017 13:02

V neděli 24. září 2017 uplynulo přesně 434 let od narození vévody frýdlantského, Albrechta z Valdštejna. Tento slavný vojevůdce je s Frýdlantem navždy spjat, vždyť právě zde vytvořil svou Terra felix, neboli šťastnou zemi. Proto právě ve Frýdlantě oslavil své narozeniny. Akce byla určena především rodinám s dětmi, založena totiž byla na zábavných úkolech pro ně. Vstup na akci byl zdarma.

Ve Frýdlantu se v neděli slavily narozeniny Albrechta z Valdštejna
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Popřát vévodovi a připít mu dětským "šampaňským" přišly v neděli na radnici ve Frýdlantě desítky dětí. "Byla pro ně připravena řada soutěží. Na schodech při vstupu do radnice si děti mohly zkusit stínání špalíčku, ve vestibulu byla škola šermu a výpadů na figurínu, hned ve vedlejší chodbě pak mohly děti shazovat obří dřevěné kuželky. V první patře chytaly dřevěné ryby na pruty s háčky, házely kroužky, ve dvojicích se snažily dostat několik kuliček naráz labyrintem nebo střílely z kuše. Ve výstavní síni si pak užily výtvarné dílny. Malovaly erby a vytvářely návrhy šatů vznešených pánů a paní," popsal starosta Frýdlantu Dan Ramzer. U každého stanoviště na malé návštěvníky čekal někdo z Valdštejnovy družiny v dobovém kostýmu.

V obřadní síni se pak hrálo divadlo. Nechyběla ani středověká hudba. "Akce byla tentokrát komornější, ale o to příjemnější. Děti si historicky pojaté disciplíny užily. Za své výtvarné výrobky pak byly odměněny přímo Albrechtem z Valdštejna. Každému malému umělci předal svůj "stříbrňák", což pro ně byla velká událost," doplnil starosta města.

Odpoledne pak dětem zpříjemnilo i připravené občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…