Ve Znojmě má vyrůst nová rezidenční čtvrť Pod Městským lesíkem

08.03.2016 18:15

Vedení města Znojma chce s pomocí privátních peněz v blízké budoucnosti vybudovat ve městě úplně novou rezidenční čtvrť. Vyroste v klidné severní části města a bude se jmenovat Pod Městským lesíkem.

Ve Znojmě má vyrůst nová rezidenční čtvrť Pod Městským lesíkem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Město Znojmo se rozhodlo v březnu oslovit stavební investory a developery s nabídkou odkupu atraktivního pozemku v lokalitě Pod Městským lesíkem.

„Rádi bychom v lokalitě Pod Městským lesíkem vytvořili na ploše 4 hektarů novou moderní rezidenční čtvrť. Máme představu, že by zde vyrostly maximálně čtyřpodlažní bytové domy s přibližně 110 byty a 27 individuálních rodinných domů,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Město si již dříve nechalo vypracovat pro lokalitu Pod Městským lesíkem architektonickou studii, která počítá s tím, že celá lokalita bude rozdělena do dvou prostorových celků oddělených navzájem výrazným blokem veřejné zeleně. „Chceme, aby se budoucí investor zavázal k převzetí zpracované urbanistické studie. V žádném případě zde nechceme vybudovat žádné mrakodrapy,“ říká starosta Gabrhel.

Minimální kupní cena pozemků stanovilo město na 37 milionů korun, tzn. přibližně na 950 Kč za metr čtvereční. „Prodejní cena je možná na jihomoravské poměry trochu vyšší, ale podle našeho názoru odpovídá atraktivitě lokality jen kousek od historického centra našeho královského města. Věřím, že by naše nabídka mohla developery oslovit a že našim občanům budeme moci v blízké budoucnosti poskytnout další atraktivní možnost bydlení,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Nabídky na odkup pozemků mohou zájemci podat do 31. března. Více informací získají zájemci na investičním portále www.znojmobusiness.cz, na úřední desce města nebo na telefonu 515 216 340.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

22:28 Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, obec Bradlec, obec Řepov a obec Kolomuty společně …