Ve Znojmě proběhne Valné shromáždění Sítě přidružených škol UNESCO

20.09.2019 14:57

V Louckém klášteře se 23. a 24. září uskuteční XXV. zasedání Valného shromáždění Sítě přidruženy´ch škol UNESCO v České republice. Hostit přidružené školy bude ZŠ JUDr. Josefa Mareše Znojmo.

Ve Znojmě proběhne Valné shromáždění Sítě přidružených škol UNESCO
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Síť přidružených škol UNESCO (dále jen Síť) je síť mateřských, základních, základních uměleckých, středních, středních odborných a vyšších odborných škol, které mají vypracovaný dlouhodobý projekt v rámci jednoho nebo více prioritních témat. Takovými jsou například globální občanství a kultura míru a nenásilí, udržitelný rozvoj a udržitelný životní styl a mezikulturní učení, podpora kulturní rozmanitosti a kulturního dědictví.

V České republice je celkem 54 přidružených škol. Ve Znojmě je takovou školou od roku 2009 ZŠ JUDr. Josefa Mareše a MŠ., která je také hlavní hostitelkou zářiového Valného shromáždění. V rámci Sítě se zaměřuje na rozvoj potenciálu dětí v klíčových oblastech života (rozvoj nadání a talentu, spolupráce s MENSOU, Klub nadaných dětí), na integraci žáků cizinců ze zemí EU i zemí třetího světa – multikulturní, etická a osobnostní výchova,  na podporu žáků k toleranci a spolupráci a na cizí jazyky nebo přírodní vědy.

Na zasedání budou na programu tematické prezentace, například na téma inkluze ve školách, prezentace přidružených škol o jejich projektech a druhý den bude následovat návštěva hostitelské školy a další část prezentací.

Cílem zasedáni´ je poskytnout prˇi´lezˇitost pro vy´meˇnu zkusˇenosti´ a informaci´ mezi jednotlivy´mi cˇleny Si´teˇ, vyhodnotit cˇinnost Si´teˇ v uplynule´m obdobi´ a projednat priority pro dalsˇi´ obdobi´. Součástí jsou vždy tematické přednášky, které korespondují se schválenými tématy pro tzv. Týden škol UNESCO – stěžejním bodem zaseda´ni´ jsou poté prezentace prˇidruzˇeny´ch sˇkol o projektech, jezˇ v uplynulém sˇkolni´m roce porˇa´daly v ra´mci te´mat tzv. Ty´dne sˇkol UNESCO. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…