Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

24.05.2024 16:14 | Tisková zpráva

Město směnilo s farností dům vedle špitálku za farskou zahradu a pozemek u skládky. Směnu schválili zastupitelé v úterý 21. května.

Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Pozemek zvaný farská zahrada je pro město Velké Meziříčí důležitý kvůli lepšímu zpřístupnění areálu Svit a jeho urbanistickému propojení s okolím. „Pozemek nám může významně posloužit v rámci pěšího i dopravního propojení Třebíčské ulice s lokalitou Svit. Zároveň dojde k majetkoprávnímu scelení celého areálu,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Město právě vyhlašuje otevřenou urbanistickou soutěž na pořízení územní studie zmiňovaného brownfieldu. „Studie poslouží jako komplexní plán pro budoucí rozvoj areálu Svit, který může významně posílit centrum Velkého Meziříčí,“ dodal starosta. Spolu s farskou zahradou město dostalo i pozemek pod správní budovou při skládce odpadů.

Římskokatolická farnost Velké Meziříčí směnou získala od města dům na Komenského ulici číslo popisné 123 vedle špitálního kostela sv. Kříže, který již dlouhodobě využívá k výchovným, vzdělávacím a kulturním aktivitám.

Dům, jenž historicky církvi spolu s kostelem patřil, zkonfiskoval komunistický režim. Nyní se vrací do jejího vlastnictví a farnost jej hodlá využít k aktivitám zaměřeným na výchovu dětí a mládeže i na podporu rodin s dětmi, pro dětskou skupinu a pro skauty. Plánuje proto jeho opravu, úpravy v interiéru i snížení energetické náročnosti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…