Veselí nad Moravou: Město se dočká modernizace přístavu Baťova kanálu

07.01.2019 14:33

Přístav Baťova kanálu ve Veselí nad Moravou čeká modernizace. Začít by měla na podzim letošního roku, nový přístav by pak měl být hotový v květnu 2021. Během letní sezony roku 2020 budou stavební práce omezeny, aby byl zachován co největší turistický provoz. Modernizace bude mimo jiné zahrnovat rozšíření kapacity na 35 stání ze současných 11.

Veselí nad Moravou: Město se dočká modernizace přístavu Baťova kanálu
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Letos tomu bude přesně 20 let, kdy na základní kámen přístavu Veselí nad Moravou slavnostně poklepal tehdejší úřadující ministr dopravy Antonín Peltrám a ministr zemědělství Jan Fencl. Bylo to v rámci slavnostního Odemykání Baťova kanálu 1. května 1999. Samotná stavba byla zahájena až na podzim. A přesně o dvacet let později snad začne stavba „Rekreačního přístavu Veselí nad Moravou“ – rozšíření a modernizace stávajícího přístavu. Zatímco před dvaceti lety bylo investorem město Veselí nad Moravou za výrazných pomocí EU fondů, nyní bude investorem stavby Ředitelství vodních cest ČR s využitím finančních prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury.

Součástí stavby bude rozšíření přístavního bazénu a jeho vybavení přístavními moly pro malá plavidla, servisní centrum včetně tankování PHM, ochrana plavidel za zvýšených vodních stavů a také rozšířená kapacita přístavu na 35 stání (původně 11). Předpokládaná výše investičních nákladů je 50,8 mil. Kč vč. DPH. Na nový přístav se můžeme těšit od května 2021, nicméně stavební práce budou během plavební sezony roku 2020 omezeny, aby mohl být zachován co největší turistický provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…