Veselí nad Moravou: Provozovatele gastronomického centra hledá přístav Baťova kanálu

04.01.2021 10:11

V plném proudu jsou práce na další modernizaci přístavu Baťova kanálu ve Veselí nad Moravou. Akce realizované Ředitelstvím vodních cest, Povodím Moravy i městem by měly být dokončeny do konce dubna.

Veselí nad Moravou: Provozovatele gastronomického centra hledá přístav Baťova kanálu
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Radnice také vypsala veřejnou soutěž na investora hlavního objektu přístavu, kde má vzniknout moderní gastronomické zázemí pro turisty i místní. Zastupitelé schválili zásady veřejné soutěže prodeje práva stavby a následného prodeje objektu gastronomického centra v tomto areálu. Na jednání zastupitelstva bylo rozhodnuto o vyhlášení veřejné soutěže na investora a provozovatele hlavního objektu přístavu. Zde by mělo vzniknout moderní gastronomické zázemí v přízemí objektu i na vyhlídkové letní terase.

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13382 lidí

Přihlášky do veřejné soutěže mohou zájemci předkládat do 26. února 2021.

Laguna veselského přístavu je již v rámci probíhající stavby rozšířena, aby nově umožnila bezpečné kotvení pro 35 plavidel s veškerým potřebným zázemím. Aktuálně probíhají práce na novém molu, servisním centru a napojení na veřejnou technickou infrastrukturu, včetně možnosti tankování pohonných hmot. Přímo u břehu také vznikne úplně nové informační centrum. V úseku od Veselí po plavební komoru Vnorovy I. budou přes celou zimu pokračovat stavební práce na odstraňování nánosů a zpevnění břehů lomovým kamenem. V celém tomto úseku se také opravuje tzv. potahová stezka, která umožní pohodlný provoz chodců i cyklistů.

Město během prosince uzavřelo smlouvy na dvě související investiční akce – v areálu přístavu vznikne nová komunikace s parkovacím stáním i podzemními kontejnery na tříděný odpad. „Vedle toho bude kompletně upravena plocha mezi lagunou a kanálem: nový mlatový chodník o délce 225 metrů s veřejným osvětlením, pohodlné lavičky s pěknou vyhlídkou na vodní hladinu i nové hrací prvky pro děti – to vše výrazně zpříjemní návštěvu okolí Baťova kanálu všem místním i turistům “ připomíná starosta města, Petr Kolář.

Zásady veřejné soutěže najdte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…