Veselí nad Moravou: Starostové Veselska se sešli naposled v tomto roce

21.12.2015 15:45

Také v předvánočním čase si našli starostové z Veselska a okolních spádových obcí čas na pravidelnou poradu ve Veselí nad Moravou. Při setkání zazněly mnohé podněty, otázky k probíraným tématům a na závěr také přání všeho dobrého do nového roku.

Veselí nad Moravou: Starostové Veselska se sešli naposled v tomto roce
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Na poradě, kterou uvedl veselský starosta Ing. Miloš Kozumplík, zazněly nejdříve informace o tzv. „kotlíkových dotacích“, neboť právě v pátek 18. 12. 2015 byla na portále Jihomoravského kraje zveřejněna aktuální výzva. Ing. Jiří Michna podrobně seznámil přítomné s podmínkami pro čerpání těchto dotací, upozornil na úskalí, která mohou nastat, ale také doporučil postup, jak by si měl případný žadatel počínat.

Následoval příspěvek Ing. Vojtěšky Řičicové, která tentokrát suplovala také funkci tajemníka. Ve svém příspěvku přednesla novinky, které zazněly jednak na poradě tajemníků, ale i vedoucích ekonomických odborů na Jihomoravském krajském úřadě. Ing. Věra Myšáková upozornila na nový přestupkový zákon a zároveň zodpověděla dotazy k tomuto tématu. Diskusi mezi starosty vyvolal krátký příspěvek vedoucího sociálního odboru Mgr. Vlastimila Hrušky k financování sociálních služeb v roce 2016.

Na závěr dostal slovo veselský místostarosta JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D., který referoval o zavedení registru smluv a povinném zveřejňování veškerých smluvních vztahů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…