Veselí nad Moravou: V areálu orlovny má vzniknout nové hřiště na squash

11.10.2018 10:01

Areál jednoty Orla ve Veselí by se měl rozrůst o nový objekt – sportovní sál o rozměrech 33,9 x 12,9 m, který zahrnuje zázemí dvou dvorců pro squash, badminton, aerobic, fitness, judo a další sportovní aktivity.

Veselí nad Moravou: V areálu orlovny má vzniknout nové hřiště na squash
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Počítá s tím smlouva uzavřená zástupci vedení města a orelské jednoty, která upravuje postup při realizaci tohoto projektu s předpokládanými náklady téměř 16 mil. Kč. Již na červnovém zasedání zastupitelstva byla odsouhlasena finanční spoluúčast města v částce do 5 mil. Kč, za předpokladu získání dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, která by měla krýt většinu finančních nákladů.

„Jedná se tak o stejný model financování, který se v předchozích letech osvědčil při rekonstrukci venkovního areálu Sokolovny a při vybudování nového hřiště s umělým trávníkem v Zarazicích“, říká místostarosta města Petr Kolář.

Bude-li úspěšná žádost o ministerskou dotaci, stavba by mohla začít již na jaře příštího roku. Podle uzavřené dohody o spolupráci by po dokončení celého projektu měl být nový multifunkční sportovní sál užíván pro sportovní aktivity dětí, mládeže a škol bezplatně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…