Vimperk: Dřevosochaři vytvořili sochy TGM, hlemýždě, skláře a vrhače ohně

02.08.2015 20:19

Vimperk má ode dneška čtyři nové sochy ze dřeva. Během tohoto pracovního týdne je v městském parku vytvářela čtveřice dřevosochařů Janek Paďour (socha hlemýždě zahradního), Radek Smejkal (busta T. G. Masaryka), Tomáš Indra (socha prvního skláře) a Milan Klement (socha vrhač ohně). Vše v rámci 15. ročníku setkání dřevosochařů.

Vimperk: Dřevosochaři vytvořili sochy TGM, hlemýždě, skláře a vrhače ohně
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Busta skončí ve vimperské základní škole T. G. Masaryka, jako dar k 85. výročí od založení školy. Nad umístěním dalších soch se zatím vede diskuse.
„Hlemýžď by mohl mít své místo v některé z mateřských škol. Přemýšleli jsme, že sklář by se hodil do knihovny a vrhač ohně do městského parku,“ uvádí Zdeněk Kuncl, z odboru kultury, školství a cestovního ruchu Městského úřadu ve Vimperku.

Dřevosochařům za jejich práci poděkoval místostarosta Jiří Cais. „Během týdne rozdali v parku mnoho radosti dětem i dospělým, kteří mohli obdivovat jejich zajímavou práci. Sochy budou dál krášlit naše město,“ uvádí.

Součástí řezbářského týdne ve Vimperku byla středeční rychlořezba na „malém náměstí“. Během hodiny, kdy sochaři tvořili s motorovou pilou, se zde vystřídalo zhruba 200 lidí.

„V příštím ročníku ještě přemýšlíme jak tuto akci zatraktivnit. Jednou z možností by byla dražba vytvořených výrobků, slosovatelné vstupenky na akci, kdy by vítěz vyhrál konečný výrobek. Nebo losování tématu, které by řezbáři vytvořili,“ uvádí místostarosta Jiří Cais.

V pozvání na příští ročník doufají i všichni čtyři dřevosochaři. „Moc se nám ve Vimperku líbilo. Lidé jsou přátelští a rádi se u nás zastavují. Letos jich přišlo na nás podívat určitě nejvíce ze všech,“ uvádí Milan Kliment, který absolvoval všech 15.ročníků setkání dřevosochařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

16:31 Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

Na zlepšené možnosti cestování se mohou těšit občané od 9. června, kdy bude zprovozněna nová železni…