Vimperk: Jak dál se zimním stadionem

01.01.2021 17:06

Přestože na začátku prosince vypadala situace v souvislosti s virovou pandemií trochu optimisticky, za poměrně krátkou dobu došlo opět k nárůstu čísel pozitivně testovaných osob. S tím ruku v ruce šlo avizované opatření, naše země podle systému PES se vrátila na čtvrtý a následně na pátý stupeň a začala platit výraznější opatření.

Vimperk: Jak dál se zimním stadionem
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Ve čtvrtém a pátém stupni jsou pro sport uzavřena všechna vnitřní sportoviště. Pro naši veřejnost a zejména mladé hokejisty to znamená, že nemohou jít na zimní stadion trénovat. Ještě před Vánocemi se dohodla rada města s Městskými službami Vimperk a HC Vimperk, že bude udržován led do konce prosince a podle vývoje situace po Vánocích bude stanoven další postup. Na poslední jednání rady města dne 30. prosince byli pozváni zástupci HC Vimperk Pavel Předota, Jiří Horejš, David Vinš a David Šindler a za městské služby Jan Král a Michal Gabauer a společně diskutovali o současné situaci a dalším postupu. Všichni přítomní se shodli na tom, že hokejová sezóna pro muže již skončila. Otázkou zůstává, jak řešit tréninky dětí. Po zkušenostech, které jsou s rozpouštěním ledu v jarních měsících, kdy led odtává téměř čtyři týdny, je možné vzhledem k mrazivému počasí od začátku ledna 2021 přestat led mrazit a tím šetřit náklady. Pokud vydrží venkovní mráz a situace související s virovou pandemií se v průběhu ledna výrazně zlepší a navrátíme se do třetího stupně PES, bude možné znovu zapnout chlazení. Pro dětské hokejisty by se tím otevřela možnost vrátit se k tréninku na ledě. Vše bude zhodnoceno a upřesněno na další společné schůzce, která je naplánována na 18. ledna 2021.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…