Votice: Senioři mají opravenou společenskou místnost

06.01.2021 16:01

Díky iniciativě Města Votice, konkrétně komise sociální a zdravotní, se podařilo opravit a vybavit společenskou místnost pro seniory v DPS Votice – Pražská.

Votice: Senioři mají opravenou společenskou místnost
Foto: cs.m.wikipedia.org
Popisek: Votice

„Při městě Votice funguje Komise sociální a zdravotní, která finančně podporuje zdravotně znevýhodněné občany nebo třeba nízkopříjmové rodiny. V roce 2020 zbyly komisi určité finanční prostředky a v létě přišel pan Přemysl Petrák z Charity Starý Knín, který je současně také člen komise sociální a zdravotní, s nápadem zrekonstruovat společenskou místnost v Domě s pečovatelskou službou Votice – Pražská.“ Uvádí do problematiky vedoucí Odboru sociálních věcí Mgr. Soňa Janoušová.

Ve společenské místnosti bylo původně velké množství židlí, staré sekretáře a malá knihovna. Při rekonstrukci došlo k modernizaci elektroinstalace, byl zvýšen počet zásuvek 230 V, rozšířeno dosavadní nedostačující osvětlení, vymalováno, pořízena malá kuchyňka s rychlovarnou konvicí a místnost byla vybavena novým nábytkem a pohodlnými židlemi. Z Městské knihovny Votice byly seniorům poskytnuty do malé knihovničky některé vyřazené tituly a senioři tak dostali možnost se během dlouhých zimních večerů zachumlat pod deku s nějakou hezkou knížkou.
 
Rekonstrukci elektroinstalací místnosti provedl pan Zdeněk Kněnický, kterému za rychlé provedení práce patří velký dík. Ve společenské místnosti byla ponechána část zdi v bílé barvě, aby se na ni příležitostně daly promítat seniorům různé filmy. „Jelikož máme v DPS seniory z celého ORP Votice, zajistili jsme též umístění zarámovaných obrázků dominant jednotlivých vesnic, aby byl pobyt pro seniory zde co nejpříjemnější, mohli si zavzpomínat na své mládí a znovu si připomenout krásná místa v okolí,“ doplňuje Mgr. Soňa Janoušová. Dík za úspěšnou realizaci této akce patří i Jaroslavu Maňákovi, DiS a Renatě Barešové.

V roce 2021 je v případě dostatku finančních prostředků v plánu obdobná rekonstrukce společenské místnosti v Domě s pečovatelskou službou v ulici Husova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…