Vsetín: Azylový dům Elim prochází rekonstrukcí

31.01.2020 11:38

Dlouho plánovaná rekonstrukce objektu Azylového domu Elim a Noclehárny Elim začala. Výběrové řízení pro provádění stavby vyhrála firma JASY Vsetín s.r.o.

Vsetín: Azylový dům Elim prochází rekonstrukcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Tato rekonstrukce potrvá do listopadu letošního roku a bude realizována za běžného provozu. Rekonstrukce byla podpořena projektem IROP v celkové výši 10 336 495 Kč, náklady na rekonstrukci činí 11 128 607,67 Kč.

„Tento investiční projekt řeší především rekonstrukci střechy azylového domu, která je v havarijním stavu. V podkroví vzniknou dva samostatné pokoje s příslušenstvím, multifunkční klubovna, kaple, šatník, sušárna prádla, nová plynová kotelna a další technické zázemí služby. Ke dvěma stávajícím pokojům přibude nové sociální zázemí. V noclehárně pro muže se nainstaluje rekuperační jednotka pro odvod použitého vzduchu mimo objekt. Fasáda budovy se sjednotí a staré vstupní dveře se vymění za nové. Proběhnou další stavební úpravy, které přinesou zkvalitnění zázemí pro klienty (odhlučnění pokoje, doplnění nouzového osvětlení apod.). Předmětem projektu je zvýšení kvality a dostupnosti sociálních služeb, sociální inkluze sociálně vyloučených osob či osob ohrožených sociálním vyloučením, a to prostřednictvím rekonstrukce stávajícího objektu azylového domu a noclehárny,“ dodává Miroslav Ildža, ředitel organizace Elim Vsetín, o.p.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…