Vsetín: ČEZ společně s městem bojuje proti podvodníkům

15.08.2018 7:34

Stále častěji se pracovníci Českých energetických závodů (ČEZ) setkávají s případy, kdy se takzvaní šmejdi vydávají za zaměstnance podniku. Obelhávají lstivým způsobem klienty s cílem získat vlastní prospěch. Společnost proto požádala vsetínskou radnici o pomoc při informování obyvatel města a chránit je tak před nekalými praktikami.

Vsetín: ČEZ společně s městem bojuje proti podvodníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Jako distributor elektrické energie nevybíráme žádnou hotovost, nepotřebujeme od klientů žádné doklady. Do bytů a rodinných domů vstupují naši zaměstnanci jen k účelům definovaným v energetickém zákoně, například z důvodů oprav a revize našeho zařízení, odečtu elektroměrů a podobně,“ upozornil vedoucí odboru obsluhy klientů pro veřejný sektor Ondřej Horák s tím, že pracovníci ČEZu mají u sebe vždy služební průkaz s fotografií a jeho totožnost je možné ověřit na telefonním čísle 800 850 860.

„V této souvislosti jsme byli požádání jedním z obchodníků, abychom vypracovali materiál, který slouží jako důležitá informace obyvatelům města před neseriózními praktikami některých obchodníků s elektrickou energií. Tento materiál budeme distribuovat,“ vysvětlil Ondřej Horák.

Starosta Jiří Růžička je aktivitou skupiny ČEZ potěšen. „Velmi to vítám. Jsem rád, že budou lidé informováni, a omezí se tak případy, kdy naletí nějakému podvodníkovi,“ řekl Jiří Růžička. Podle starosty lidé, a zejména ti starší jsou důvěřiví a pouštějí do svých domovů lidi, kteří je chtějí oklamat či okrást. „Společnost ČEZ svou aktivitou přispívá k boji proti využívání a podvádění lidí,“ doplnil Jiří Růžička.

Materiál Desatero pomoci si lidé mohou například vyzvednout na podatelně městského úřadu, nebo stáhnout na webových stránkách ZDE

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…