Vsetín: Dar Austinu pomůže neziskovému sektoru

22.09.2019 15:03

Deset neziskových organizací pracujících v sociální oblasti obdrží finanční příspěvek od společnosti Austin Detonator. Tyto prostředky jsou určeny na konkrétní účel, nikoli na pokrytí běžných provozních nákladů.

Vsetín: Dar Austinu pomůže neziskovému sektoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Dle darovací smlouvy ze 14. srpna letošního roku poskytne vsetínská firma Austin Detonator po dobu tří let městu Vsetín finanční dar ve výši 100 tisíc korun. Tyto peníze jsou určeny výhradně na drobnější a zároveň urgentní problémy místních neziskových organizací v sociální oblasti a o jejich rozdělení rozhodují představitelé města společně se zástupci Austinu.

„Letos to je již deset let, co jsme s radnicí našeho města uzavřeli první tříletou darovací smlouvu. Vedl nás k tomu záměr pomoci místním neziskovkám v sociálních službách řešit i drobnější, ale kvalitu poskytovaných služeb rovněž ovlivňující problémy. Jelikož si netroufáme jejich důležitost posuzovat sami, spolupracujeme s odborníky města, kteří aktuální situaci na poli sociálních služeb dobře znají,“ zdůvodnil dlouholetou spolupráci Dalibor Krpenský z Austinu.

Pro rok 2019 byl dar navýšen o 792 korun, které nebyly vyčerpány v loňském roce. „Neziskovky mohly zasílat své návrhy na využití daru od 13. do 31. května. Celkovou sumu 100 792 korun jsme ve spolupráci se zástupci Austinu rozdělili deseti projektům od deseti organizací,“ řekla místostarostka Simona Hlaváčová.

Částku 20 tisíc korun tak obdrží Domov Jitka na pořízení sušičky prádla nebo invalidního vozíku pro své klienty a Elim Vsetín na zakoupení křovinořezu či pračky do Denního centra Elim. Diakonie ČCE – středisko Vsetín získá 18 tisíc korun na nákup prostěradel a povlečení do Domova pro seniory Harmonie (na snímku). Částka 10 tisíc korun poputuje Charitě Vsetín na nákup mobilních zahrádek a příslušenství pro zahradní terapii uživatelů služeb Denního stacionáře Magnolia, dále pak obecně prospěšné společnosti Letokruhy na výrobu informačních materiálů a Naději Vsetín na úhradu nákladů spojených s úpravou řemeslné dílny a pořízení jejího vybavení. Částku 5 tisíc korun získá Auxilium na zajištění parkování pro vozidla služby osobní asistence a 3 792 korun pak Azylový dům pro ženy a matky s dětmi na vybavení edukační místnosti v Poradně pro rodinu. A konečně 2 tisíce zamíří spolku Agarta na nákup vybavení pro pracovní vozidlo služby Terénní programy a také Centru pro zdravotně postižené Zlínského kraje na pořízení informačních magnetek pro své klienty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…