Vsetín: Díky e-aukci elektřiny mohou občané ušetřit

24.06.2013 20:02

Hledání provozních úspor přivedlo vsetínskou radnici už na jaře loňského roku k elektronické aukci elektřiny pro sebe a ostatní městské firmy.

Vsetín: Díky e-aukci elektřiny mohou občané ušetřit
Foto: Redakce
Popisek: Starostka Vsetína Iveta Táborská z ODS

Díky tomuto kroku získala elektrickou energii o 21 % levněji. Nyní budou mít tuto šanci i obyvatelé města, a to díky firmě eCENTRE, která ve spolupráci s radnicí hodlá právě pro vsetínské občany zorganizovat elektronickou aukci. Zapojit se do ní bude moci každý z nás.
 
Hledání provozních úspor přivedlo vsetínskou radnici už na jaře loňského roku k elektronické aukci elektřiny pro sebe a ostatní městské firmy. Díky tomuto kroku získala elektrickou energii o 21 % levněji. Nyní budou mít tuto šanci i obyvatelé města, a to díky firmě eCENTRE, která ve spolupráci s radnicí hodlá právě pro vsetínské občany zorganizovat elektronickou aukci. Zapojit se do ní bude moci každý z nás.
 
Elektronické aukce energií pro velké firmy či městské úřady a jejich organizace jsou v dnešní době vcelku běžné. V poslední době však přibývá e-aukcí, do nichž se zapojují samotní občané měst a získávají díky nim výrazně levnější elektřinu. Domácnosti tak mohou ušetřit ročně tisíce korun.
 
„Princip elektronických aukcí pro domácnosti spočívá v tom, že dáme dohromady určitý počet domácností, který je už pro dodavatele energie zajímavý. Následně provedeme samotnou aukci, v níž mohou ceny silové elektřiny výrazně klesnout, řádově i o desítky procent,“ uvedl Martin Dulai z firmy eCENTRE, která má za sebou už mnoho aukcí pro občany a připravuje se e-aukci zprostředkovat i lidem ve Vsetíně.
 
Bude přitom spolupracovat s radnicí, která jí umožní zřídit na podzim na městském úřadě kontaktní místo, kde budou moci občané přicházet a do aukce se přihlásit.
 
O tom, že to bude zajímavá příležitost, svědčí i úspěšnost již provedených aukcí. V poslední - květnové aukci – díky společnosti eCENTRE  ušetřily domácnosti přes 23 % na elektrické energii a 25 % na zemním plynu.
 
„Po provedení aukce vyhodnotíme výhodnost pro jednotlivé domácnosti, kdy budeme vědět, kdo ušetří a kdo ne. Kdo neušetří, bude moci zůstat u stávajícího dodavatele. Pro koho bude vysoutěžená cena výhodnější, podepíše smlouvu s novým dodavatelem,“ vysvětluje Dulai. Občany samotné účast v aukci nic nestojí. „Administrativu nutnou pro změnu dodavatele zajišťujeme my a nový dodavatel, který navíc hradí veškeré náklady spojené s aukcí,“ vysvětlil zástupce firmy eCENTRE.
 
„S elektronickou aukcí elektřiny máme dobré zkušenosti, a proto chceme umožnit získat levnější energii i občanům našeho města,“ zdůvodnil spolupráci radnice a firmy eCENTRE místostarosta Stanislav Pavelec.
 
Podrobnosti o zřízení kontaktního místa přineseme v září, po ujasnění termínu.
 
Jiří Žůrek, redaktor Vsetínských novin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…