Vsetín: Do kultury a sportu šlo letos téměř 14 milionů

24.09.2019 6:33

Zastupitelé na svém zářijovém zasedání řešili druhé kolo dotací do oblasti kultury a sportu na rok 2019.

Vsetín: Do kultury a sportu šlo letos téměř 14 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zastupitelstvo města vyčlenilo na podporu kultury, cestovního ruchu a volného času pro tento rok částku 1 milion 800 tisíc Kč. V prvním kole dotačního programu, které se uskutečnilo začátkem roku 2019 byly všechny tyto finance rozděleny. „Požadavky kulturních organizací, sdružení a spolků však nebyly dostatečně naplněny, proto vedení města následně navýšilo finanční podporu o částku 600 tisíc korun. Z výše uvedené částky schválili zastupitelé 400 tisíc korun na provoz Lidového domu a 200 tisíc na činnost ostatních kulturních organizací,“ uvedl místostarosta Pavel Bartoň, který má mimo jiné na starost oblast kultury, cestovního ruchu a volného času.

Ve druhém kole dotačního titulu byly podpořeny organizace, které provádějí pravidelnou celoroční činnost na území Vsetína a jejich náklady nebyly pokryty v plné výši při prvním kole rozdělování dotací. Podpořeno bylo celkem osm žadatelů, mezi nimi folklórní spolky Jasénka, Vsacan, Vsacánek nebo Loutkové divadélko Kohútek.

Druhé kolo dotací bylo rozděleno také do oblasti sportu. Na první kolo vyčlenilo zastupitelstvo celkem 11 milionu Kč a tato podpora byla vyčerpána za první pololetí.  „Vedení města se proto rozhodlo částku navýšit o 400 tisíc korun s tím, že z ní půjde 150 tisíc na činnost volnočasových a malých sportovních organizací a 250 tisíc na činnost velkých organizací, což zastupitelé podpořili,“ vysvětlil místostarosta Tomáš Pifka, který má v gesci sport a školství.

Podpořeno bylo celkem 19 žadatelů, mezi nimi TJ MEZ Vsetín, TJ Zbrojovka Vsetín, FC Vsetín, Klub biatlonu Vsetín a také Valašský hokejový klub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …