Vsetín: Dobrovolní hasiči dostanou další vozidlo

08.10.2015 16:00

Posilu pro svůj sbor v podobě cisterny s příslušenstvím získá od nového roku Jednotka dobrovolných hasičů Vsetín – město.

Vsetín: Dobrovolní hasiči dostanou další vozidlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Rada města Vsetín totiž na svém posledním zasedání odhlasovala bezúplatný převod hasičské cisterny, kterou profesionální hasiči Zlínského kraje vyřadili ze svého majetku.

„V lednu letošního roku se profesionální hasiči na náledí s touto cisternou převrátili v Rokytnici na bok. Hasiči poté rozhodli, že ji už nebudou opravovat a vyřadí ji ze svého majetku. Nejčastěji pak stát takto vyřazený majetek převádí bezúplatně na města do jednotek sborů dobrovolných hasičů,“ objasnila způsob získání tohoto vozidla Jolana Ondřejová z oddělení krizového řízení vsetínské radnice. Podle Ondřejové tak město Vsetín o tuto cisternu ihned požádalo, protože vozidlo, které mají vsetínští dobrovolní hasiči v současnosti k dispozici je už třicet let staré. „Bezúplatný převod tak je nejelegantnějším řešením za co nejméně peněz, protože na cisterně byly provedeny generální opravy a je ve velmi slušném stavu,“ uvedl starosta Jiří Čunek s tím, že nákup nového vozidla by město stál 7 až 8 milionů korun, zatím co oprava tohoto vozidla se vleze do dvou milionů korun. 

Radnice zřizuje čtyři jednotky dobrovolných hasičů, jsou jimi Rokytnice, Semetín, Jasenka a Vsetín – město. Vzhledem k tomu, že právě městští hasiči zasahují nejčastěji, v loňském roce téměř třicetkrát, rozhodla se rada města přidělit toto vozidlo právě jim. Náklady vynaložené městem Vsetín na akceschopnosti jednotek zřizovaných městem v roce 2014 dosáhly téměř 1,7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…