Vsetín: Dvouletý projekt ukázal, co si lidé přejí

15.02.2020 20:00

Město Vsetín připravilo pro obyvatele třiatřiceti obcí ve vsetínském ORP informační leták o nabídce sociálních služeb pro seniory, osoby zdravotně postižené, rodiny s dětmi a další. Jde o uspokojení poptávky, kdy v průzkumu, jenž probíhal dva roky v rámci aktualizace komunitního plánu sociálních služeb, vzešel ze strany příjemců sociálních služeb požadavek na info-leták.

Vsetín: Dvouletý projekt ukázal, co si lidé přejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Potřebujete pomoct s péčí o blízkého v jeho domácím prostředí? Nebo pro něj hledáte denní stacionář nebo pobytovou službu? Na koho se obrátit napoví nový leták, který právě vydává Odbor sociálních věcí vsetínské radnice.

„Informační leták řeší poptávku po dostupných a aktuálních informacích, které konkrétně nabízí sociální služby pro řešení náhlých životních událostí. Jde o široký záběr nabídky pro třiatřicet obcí, což představuje území, kde žije na 70 tisíc obyvatel,“ sdělila místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová.

„Leták, po kterém lidé dlouhodobě volali, jim pomůže zorientovat se v různých životních situacích, a to velice jednoduše, přehledně a srozumitelně. Je určen pro seniory, rodiny s dětmi, osoby se zdravotním postižením a osoby ohrožené sociálním vyloučením a také pro jejich blízké. Vyhledávání v něm je jednoduché, podle situací, které daný člověk momentálně řeší,“ vysvětlila vedoucí odboru sociálních věcí vsetínského městského úřadu Anna Blechová.

Informační leták je jedním z výstupů projektu „Aktualizace Komunitního plánu sociálních služeb a péče ORP Vsetín“, který byl financován z Evropského sociálního fondu.

„Podařilo se nám získat 2 miliony korun na projekt pro celé Vsetínsko. První produkt je tento informační leták, nazvaný Síť pomoci, který vyšel v nákladu 10 tisíc kusů a bude v blížících se měsících distribuován do celého území. Elektronická podoba letáku bude k dispozici na konci února na webových stránkách města,“ doplnila Hlaváčová.

Jako první si leták Síť pomoci vyzvedli senioři v Pržně, kde se Obecní úřad postaral i o distribuci Seniorských karet první pomoci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…