Vsetín: Město poskytlo milion na dovybavení Domova pro seniory Vyhlídka

23.09.2018 13:45

Milion korun poskytli zastupitelé na zářijovém jednání Diakonii Českobratrské církve evangelické – středisku Vsetín. Peníze organizace využije na pokrytí části nákladů spojených se zajištěním vybavení nově otevřeného Domova pro seniory Vyhlídka.

Vsetín: Město poskytlo milion na dovybavení Domova pro seniory Vyhlídka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Vsetínská Diakonie má na dokončení domova jen část finančních prostředků, které získala formou darů a z nadací, nicméně stále jí před jednáním zastupitelů chybělo téměř pět milionů korun. Z požadované dotace od města zakoupí Diakonie vybavení do pokojů, například postele, stolky, skříně, židle křesla a podobně. Domov Vyhlídka bude zcela dokončen do konce prosince letošního roku. Jde o třetí zařízení pobytového typu, které žadatel provozuje ve Vsetíně.

Ředitel Diakonie před zastupiteli uvedl, že se snaží získat další prostředky z ministerstva práce a sociálních věcí. „To je důvod, proč žádáme město jen o milion korun. Máme úvěr, takže i bez dotace bychom mohli zařízení vybavit, jde nám ale o to, abychom nebyli zatíženi dlouhodobými splátkami,“ vysvětlil Dan Žárský.

Domov Vyhlídka

Výstavba Domova Vyhlídka začala v květnu 2017. Vedení Diakonie se pro vybudování rozhodlo kvůli neustále se zvyšující poptávce po pobytu v domově pro seniory. Zatím ve městě fungovaly dva domovy pro seniory, Jabloňová a Harmonie.

„Vnímám potřebu lůžek v obdobných zařízeních, proto jsem rád, že zastupitelé vedle dvou milionů korun na rekonstrukci uvolnili další milion na vybavení,“ sdělil starosta Jiří Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…