Vsetín: Město zrekonstruuje byty pro seniory Pod Žamboškou

08.06.2018 13:48

Město Vsetín hodlá postupně rekonstruovat byty v domech s pečovatelskou službou Pod Žamboškou na Rybníkách. Jako první přichází na řadu byt 2 + kk, jehož úpravy za přibližně půl milionu korun bez DPH začnou v červnu. Byt by měl být připraven k předání na konci prázdnin.

Vsetín: Město zrekonstruuje byty pro seniory Pod Žamboškou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Domy s pečovatelskou službou čp. 1579 a 1580 v lokalitě Pod Žamboškou mají už více než 40 let a byty v nich jsou stále v původním stavu. Rekonstruován byl zatím pouze jediný byt z celkových šedesáti čtyř, a to v roce 2014. Nyní radnice hodlá postupně renovovat další bytové jednotky, na což uvolnila v rozpočtu města potřebné prostředky. „Za ně bychom chtěli ještě v letošním roce zrekonstruovat tři byty. Nyní se nám uvolnil první byt o velikosti 2 + kk, jehož oprava začne v červnu,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že dokončení všech prací se předpokládá na konci letních prázdnin.

Během této doby projde byt celkovou rekonstrukcí spočívající ve vybourání starého bytového jádra, podlah, původní kuchyňské linky, vany a WC. Následovat bude vyzdění nových příček, nové obklady včetně omítek, montáž nových rozvodů vody, elektroinstalace a vzduchotechniky, položení nových podlah včetně podlahových krytin a také instalace nové kuchyňské linky, sprchového koutu či WC.

Po dokončení rekonstrukce bude opravený byt přednostně nabídnut ostatním nájemcům v domě. Pokud by o něj některý projevil zájem, uvolnil by se tak další byt pro pokračování rekonstrukce. „Cena rekonstrukce jedné bytové jednotky o velikosti 2 + kk se pohybuje kolem půl milionu korun bez DPH. Je tedy nutné následně počítat s vyšším nájmem, za který však uživatel bytu získá daleko větší komfort bydlení,“ uzavírá starosta Růžička.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…