Vsetín: Na provoz stanice dá město tři sta tisíc profesionálním hasičům

15.02.2019 7:34

Vsetínští zastupitelé na svém posledním zasedání schválili poskytnutí dotace Hasičskému záchrannému sboru Zlínského kraje na provoz jeho požární stanice na Vsetíně.

Vsetín: Na provoz stanice dá město tři sta tisíc profesionálním hasičům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Podle zákona o požární ochraně je město povinno přispívat na provoz a vybavení profesionálních hasičů. Částka 250 tisíc korun je určena na investice a 50 tisíc korun na provoz požární stanice Vsetín.

„Každoročně proto na základě podané žádosti poskytujeme hasičskému záchrannému sboru dotaci. Letos ji zastupitelstvo schválilo ve výši tří set tisíc korun,“ uvedl starosta Jiří Růžička a dodal, že konkrétní využití poskytnutých prostředků je na samotném vedení hasičského sboru.

„Dvě stě padesát tisíc využijeme na nákup věcných prostředků, zejména k zakoupení mobilní myčky na hadice a tlakového čističe WAP s ohřevem vody, který bude sloužit k očistě techniky po zásazích. Zbylých padesát tisíc použijeme na pokrytí běžných provozních nákladů podle aktuálních potřeb,“ přiblížil velitel vsetínské požární stanice Lubomír Stárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…