Vsetín: Netradiční snídaně s místostarostkou Hlaváčovou

26.05.2022 21:21 | Tisková zpráva

Poděkováním za celoroční studijní výkony či reprezentaci svých základních škol bylo ve středu 25. května pro dvanáctku žáků pozvání na gastronomický zážitek ve společnosti místostarostky Simony Hlaváčové. Místem tohoto setkání byla restaurace Bečva, kde si přítomní vychutnali bohatou snídani a také se podíleli na její přípravě.

Vsetín: Netradiční snídaně s místostarostkou Hlaváčovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Vážím si dnešního okamžiku, kdy sedím u jednoho stolu s vámi, výbornými žáky, ale zejména aktivními mladými lidmi. Jste akční, věnujete se sportu, hře na hudební nástroje, dobrovolnictví, fotografování, filmařině, cizím jazykům nebo píšete prózu. Účastníte se nejrůznějších soutěží, akcí či olympiád. Již v tomto věku jste výjimečnými, protože žijete naplno, nečekáte na příležitosti, vy je doslova lovíte a získáváte nové životní zkušenosti i vědomosti. Přeji vám úspěch, sílu a ať máte stále energii, kterou rozdáváte kolem,“ těmito slovy přivítala místostarostka Simona Hlaváčová žáky vsetínských základních škol.

Během snídaně byl čas na diskusi o nejrůznějších tématech, která žáky zajímají, ale také na zábavu. Všichni přítomní mohli přímo na místě zhlédnout praktické ukázky některých činností studentů oboru kuchař – číšník Střední odborné školy Josefa Sousedíka Vsetín, která má v restauraci Bečva jednu z provozoven. A nejen to. Mohli si tyto činnosti také vyzkoušet. Zdobili tak například perníčky a obložené chlebíčky, míchali různé nealkoholické drinky a dokonce flambovali palačinky. Na dobrotách, které takto připravili, si následně také pochutnali.

A kteří žáci se gastronomického zážitku z účastnili? Byli to Jiří Fiala, Matyas Hudec (oba ZŠ Luh), Aneta Hrtáňová, Veronika Bravencová (obě ZŠ Ohrada), Matěj Zbranek, Vendula Ngoová (oba ZŠ Sychrov), Anna Randýsková, Vítek Janáč (oba ZŠ Trávníky), Michal Mikulka, Michal Stuchlík (oba ZŠ Rokytnice), Petra Matyášová a Metoděj Chrobák (oba ZŠ Integra).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …