Vsetín: Objednat se na radnici lze již přes internet

06.09.2015 7:29

Občané mají od počátku září možnost objednat se na určitou hodinu k projednání svých záležitostí na odboru správních agend vsetínského městského úřadu z domova. Mohou tak učinit na městských webových stránkách www.mestovsetin.cz díky novému rezervačnímu systému pomocí internetu.

Vsetín: Objednat se na radnici lze již přes internet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Cílem provedené modernizace je zvýšení kvality služeb občanům a zkrácení čekací doby na registru vozidel, registru řidičských průkazů, evidenci obyvatel a také při příjmu a výdeji občanských průkazů a cestovních dokladů,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

Uvolnění 150 tisíc korun na nákup nového rezervačního systému schválili vsetínští zastupitelé na svém zasedání v červnu tohoto roku. Na jeho přípravě se začalo ihned pracovat a ve druhé polovině srpna bylo možné spustit zkušební provoz. Od počátku září byl pak systém spuštěn naostro.

A jak tedy nový systém funguje?

Na webových stránkách www.mestovsetin.cz kliknete na odkaz „WebCall, objednávkový systém“, který je umístěn na hlavní stránce webu v sekci „Online služby“.

Na úvodní stránce kliknete na „Objednat se na pobočku“. Na další obrazovce vyberte agendu, kterou chcete řešit. Následně se objeví tabulka s volnými termíny, na které je možné se objednat. Po vybrání termínu a času návštěvy je nutné vyplnit formulář se jménem, e-mailovým kontaktem a objednávku odeslat. Na zadaný e-mail pak obdržíte výzvu k potvrzení objednávky, kterou potvrdíte kliknutím na uvedený odkaz. Obratem pak na váš e-mail dorazí potvrzení objednávky a čtyřmístný PIN kód. Tento PIN kód je nutné zadat na radnici do terminálu vyvolávacího systému po zmáčknutí ikony „Objednaní klienti“, a to nejdříve 15 minut před stanovenou dobou a nejpozději deset minut po ní. Tiskárna vám následně vydá lístek s uvedením vašeho jména. Pokud přijdete dříve, systém váš PIN nepřijme, pokud přijdete později, je už vaše rezervace zrušena. „Žadatel pak bude obsloužen ihned, jakmile se uvolní první pracoviště. Je však možné, že v danou chvíli budou všechna pracoviště obsazena klienty, a to i po zmíněných deseti minutách. V tomto případě, tedy pokud už klient zadal PIN a má lístek, objednávka zůstává platná a on bude přednostně vyřízen jako první,“ vysvětlila vedoucí odboru správních agend Valerie Ondřejová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…