Vsetín: Obyvatelé rozhodli - Hřiště na Dukelské si zachová současnou podobu

19.11.2015 15:00

Vysoký hluk na sportovním hřišti na ulici Dukelská, to byl hlavní důvod dotazníkového šetření, které se radnice rozhodla uspořádat mezi obyvateli bydlící v jeho bezprostřední blízkosti.

Vsetín: Obyvatelé rozhodli - Hřiště na Dukelské si zachová současnou podobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

O osudu hřiště na Dukelské tak rozhodli sami obyvatelé, a výsledek je jasný: 59 % obyvatel si přeje hřiště zachovat v současné podobě.
 
„Protože jsme byli na konci září v patové situaci, kdy jedni chtěli hřiště zrušit a druzí jej naopak zachovat, rozhodli jsme se uspořádat mezi občany bydlícími v jeho blízkosti anketu,“ objasnila důvod šetření místostarostka Simona Hlaváčová, s tím, že možnosti zohledňovaly návrhy obou skupin.

Dotazníkové šetření se uskutečnilo 26. a 27. října v domech sousedících s hřištěm na Dukelské. Probíhalo v domech na ulicích Školní 1729, Zelená 1505 - zde pouze části bytů, které jsou nejblíže k hřišti, Dukelská 1820, 1819, 1818 a Jiráskova 1817.

Tazatelé byli pracovníci Agentury pro ekonomický rozvoj Vsetínska, s nimiž se však dotazování účastnili v mnoha případech i domovní důvěrníci. Společně tak navštívili celkem 186 bytů, z nichž bylo zastiženo 128 domácností. „V následném zpracování měli obyvatelé bytů s okny orientovanými na hřiště dvakrát vyšší váhu při hlasování, protože tyto domácnosti jsou nejvíce dotčeny negativními jevy spojenými s provozem hřiště,“ upozornila místostarostka Hlaváčová. Ostatní byty měly váhu pouze jednoho hlasu. „I přes toto zohlednění celých 59 % odpovědí bylo pro první variantu, tedy zachování hřiště v současné podobě, tak jak je. Vedení města toto přání obyvatel respektuje,“ uzavřela místostarostka.

Pro druhou variantu, která nabízela možnost odstranění branek, basketbalových košů a konstrukce oplocení vč. bezpečnostních sítí bylo 13 % domácností, ke třetí možnosti, jež nabízela odstranění branek, basketbalových košů a ponechání konstrukce oplocení včetně bezpečnostních sítí po celém obvodu hřiště se přiklonilo 13 %. Čtvrtou variantou možného řešení bylo odstranění branek, basketbalových košů a ponechání konstrukce oplocení včetně bezpečnostních sítí pouze na straně k parkovišti. Tuto možnost chtělo 6 % bytů, 9 % domácností odmítlo odpovědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…