Vsetín: Obyvatelé rozhodli - Hřiště na Dukelské si zachová současnou podobu

19.11.2015 15:00

Vysoký hluk na sportovním hřišti na ulici Dukelská, to byl hlavní důvod dotazníkového šetření, které se radnice rozhodla uspořádat mezi obyvateli bydlící v jeho bezprostřední blízkosti.

Vsetín: Obyvatelé rozhodli - Hřiště na Dukelské si zachová současnou podobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

O osudu hřiště na Dukelské tak rozhodli sami obyvatelé, a výsledek je jasný: 59 % obyvatel si přeje hřiště zachovat v současné podobě.
 
„Protože jsme byli na konci září v patové situaci, kdy jedni chtěli hřiště zrušit a druzí jej naopak zachovat, rozhodli jsme se uspořádat mezi občany bydlícími v jeho blízkosti anketu,“ objasnila důvod šetření místostarostka Simona Hlaváčová, s tím, že možnosti zohledňovaly návrhy obou skupin.

Dotazníkové šetření se uskutečnilo 26. a 27. října v domech sousedících s hřištěm na Dukelské. Probíhalo v domech na ulicích Školní 1729, Zelená 1505 - zde pouze části bytů, které jsou nejblíže k hřišti, Dukelská 1820, 1819, 1818 a Jiráskova 1817.

Tazatelé byli pracovníci Agentury pro ekonomický rozvoj Vsetínska, s nimiž se však dotazování účastnili v mnoha případech i domovní důvěrníci. Společně tak navštívili celkem 186 bytů, z nichž bylo zastiženo 128 domácností. „V následném zpracování měli obyvatelé bytů s okny orientovanými na hřiště dvakrát vyšší váhu při hlasování, protože tyto domácnosti jsou nejvíce dotčeny negativními jevy spojenými s provozem hřiště,“ upozornila místostarostka Hlaváčová. Ostatní byty měly váhu pouze jednoho hlasu. „I přes toto zohlednění celých 59 % odpovědí bylo pro první variantu, tedy zachování hřiště v současné podobě, tak jak je. Vedení města toto přání obyvatel respektuje,“ uzavřela místostarostka.

Pro druhou variantu, která nabízela možnost odstranění branek, basketbalových košů a konstrukce oplocení vč. bezpečnostních sítí bylo 13 % domácností, ke třetí možnosti, jež nabízela odstranění branek, basketbalových košů a ponechání konstrukce oplocení včetně bezpečnostních sítí po celém obvodu hřiště se přiklonilo 13 %. Čtvrtou variantou možného řešení bylo odstranění branek, basketbalových košů a ponechání konstrukce oplocení včetně bezpečnostních sítí pouze na straně k parkovišti. Tuto možnost chtělo 6 % bytů, 9 % domácností odmítlo odpovědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…