Vsetín: Podzemní parkoviště - bezedná díra na peníze

07.05.2020 14:47

Ani poté, co se podzemní parkoviště pod obchodní galerií uvedlo do provozu, nekončí jeho vysávání městského rozpočtu. Zastupitelé na posledním jednání schválili navýšení příspěvku města na provoz podzemního parkoviště ve výší 1.2 milionů Kč ročně.

Vsetín: Podzemní parkoviště - bezedná díra na peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

"Město má platit sto tisíc měsíčně za provoz parkoviště, do kterého lidé nechtějí jezdit. Ukazuje se, že do pozemního parkoviště budeme městské peníze lít asi už navždycky," uvedl Michal Berg, zastupitel za Koalici pro otevřený Vsetín. Zastupitelé KOV zvýšení příspěvku na podzemní parkoviště, které už z městských peněz získalo přes 50 milionů, nepodpořili.

Slabé výnosy parkovného se týkají ještě období před nouzovým stavem. Čísla za období listopad - únor ukazují, že tržby z parkovného jsou mnohem menší, než se očekávalo, naopak náklady na ostrahu, úklid a další služby jsou vyšší. Město tak podle smlouvy musí zvýšit svůj příspěvek. "V nákladech, které byly městu fakturovány, byly i takové absurdní věci jako příspěvky na licenční poplatky OSA za reprodukovanou hudbu. Nic takového přitom ve smlouvě není. Vedení města by mělo situaci zásadně řešit, abychom na podzemní parkoviště dlouhodobě nedopláceli," uvedl Michal Berg.

Občané Vsetína navíc v posledních týdnech nemohli podzemní parkoviště využívat tak, jak předpokládá smlouva města s provozovatelem obchodní galerie. "Zatímco ve smlouvě je povinnost umožnit výjezd kdykoli, tedy i po konci provozní doby obchodů, v posledních dnech bylo podzemní parkoviště uzavřeno v 17 hodin. Několik lidí tak mělo problém se se svým autem vůbec dostat ven," uvedl Michal Berg. Taková změna provozního řádu je podle Berga v rozporu se smlouvou, kterou město uzavřelo.

Pro navýšení příspěvku hlasovalo jen 13 zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…