Vsetín: Příchod jara zvěstují v ulicích Vsetína rozkvétající cibuloviny

23.03.2024 16:28 | Tisková zpráva

Na řadě míst v centru Vsetína začaly rozkvétat cibuloviny, které mají za úkol zkrášlit veřejný prostor a pomoci naladit Vsetíňany na přicházející jarní období.

Vsetín: Příchod jara zvěstují v ulicích Vsetína rozkvétající cibuloviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V průběhu listopadu loňského roku vysázela specializovaná firma technologií mechanizované výsadby téměř 45 tisíc cibulek různých druhů květin na devíti místech Vsetína. „Tuto jsme poprvé ve Vsetíně použili v roce 2021 ve čtyřech lokalitách v centru. Město nám na jaře následujícího roku krásně rozkvetlo, a proto jsme se rozhodli osázené plochy nyní rozšířit,“ uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že za nákup cibulovin a sázecí práce radnice vloni na podzim zaplatila 400 tisíc korun včetně DPH.

„Při výsadbě byly použity cibule různých druhů květin, konkrétně tři směsi. Ve všech jsou zastoupeny narcisy a tulipány různých barev,“ uvedl správce městské zeleně Petr Mikulík. Okrasné květiny v těchto dnech již postupně nakvétají a zkrášlovat město by měly po dobu zhruba dvou měsíců.

A kde se pohledem na ně můžete pokochat?

Na náměstí Svobody, v ulici Mostecká před Sokolovnou a na okružní křižovatce, poblíž křižovatky U Růžičků, v ulici Jasenická v Luhu I, v ulici Štěpánská podél chodníku od Sokolovny na Trávníky, na Trávníkách podél ulic Josefa Sousedíka a Zelená, na Sychrově podél vsetínského zámku a pod výběhem pro psy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…